BIJELI SVE BOLJI

OPTIMIZAM NAKON KANTRIDE Igor Tudor ima momčad koja se može potući za naslov prvaka!

Tudor nakon Kantride zaista može biti zadovoljan. Uzeo je bod na Kantridi, momčad je odigrala kvalitetnu utakmicu u kojoj nije bila podređena favoriziranom domaćinu
 Ronald Gorsic / CROPIX

Što je pokazao Hajduk na Kantridi? Primarno su Bijeli pružili potvrdu spremnosti nadigravanja s najvećim konkurentima bez obzira na to igraju li na Poljudu ili gostovanju. Usto su Bijeli pokazali da imaju momčad koja može ući u borbu za naslov prvaka. Hajduk u utrci za titulom? Nakon Kantride je razvidno da je takav tijek zbivanja realno očekivanje za jesensku polusezonu.

Kantrida je bio najteži test Bijelih i položili su ga čvrstom četvorkom. Za peticu je trebalo pobijediti, ali da je hajdukovce netko pitao prije utakmice koju bi ocjenu sebi uzeli, sigurno bi se zadovoljili remijem i četvorkom u rubrici "ukupni dojam i učinak". Zasluga je to hrabrog pristupa, jer Hajduk je od prve minute krenuo u nadigravanje. Vidjelo se da Tudorova momčad nije u Rijeku došla razmišljajući kako će uzeti bod. Ne, Splićani su došli s jasnim ciljem da odigraju kvalitetnu utakmicu i ako je moguće, pobijede. Da nije bilo Benkova supergola, možda bi se i ostvarila želja Igora Tudora da prekine niz od četiri utakmice Hajduka bez pobjede kontra Rijeke, ali i ovako Bijeli mogu biti zadovoljni.

- Remi je najrealniji - poručio je Tudor.

Zašto je najrealniji ishod, lako je razlučiti . Hajduk je imao dominaciju od 30. do 70. minute , a Rijeka izglednije prigode u završnici susreta. Utakmica je izgledala kao preslikan splitski dvoboj od prije dva mjeseca. Hajduk je i tada bio dominantniji, a Rijeci je pripala završnica utakmice u kojoj je iščupala bod. Ovog su puta Riječani mogli uzeti i više od boda u smiraju utakmice kada je Krstanović imao tri lopte za mat Bijelih. Ali nije lako pobijediti Hajduk, posebno kada se u ogledu nađu dva podjednaka protivnika. Hajduk može izgubiti od Istre ili Osijeka, ali opet ponavljamo, u top 5 nema straha za Bijele. Uostalom, zar je netko igrom "razbio" Splićane ove sezone? Naravno da nije. Hajduk je hrabro izašao i na Kantridu, čak se može reći da je Rijeka pomalo i razočarala prepustivši Hajduku inicijativu i prostor veći dio utakmice, ali takav je pristup Matjaža Keka. Ima jaku momčad, široku klupu, ali Rijeka definitivno nije gazda na Kantridi, jer u protivnom se ne bi dogodilo da Kekova momčad igra na kontre i polukontre s Bijelima. Hajduk se postavio čvrsto i odlučno. Iznenađujuće s obzirom na mladi kadar kojim raspolaže, ali očito je da imaju kvalitetu i samopouzdanje.

Ukupno gledajući, Tudor nakon Kantride zaista može biti zadovoljan. Uzeo je bod na Kantridi, momčad je odigrala kvalitetnu utakmicu u kojoj nije bila podređena favoriziranom domaćinu. Dapače, potvrdilo se da nema favorita u igri s Bijelima. Zar nisu primjerice Split i Rijeka na svojim travnjacima bili papirnati favoriti protiv Hajduka, a na kraju su izvukli malo (Rijeka) i ništa (Split). Takav Hajduk, bez obzira na sve unutarnje problem, može s pravom računati na ravnopravne šanse u šampionskoj utrci ove jeseni. Što će biti u zimskom mercatu, ne treba misliti. Vjerojatno će se prodati netko od igrača, možda netko i dođe, ali do zime treba držati tenziju šampionske utrke. Kantrida je potvrdila da je Hajduk sposoban ispuniti taj cilj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 18:10