TOTALNO RAZOTKRIVANJE

FOTO: SKINULA SE GOLA U ZNAK PODRŠKE WIKILEAKSU Objavila kalendar za zviždače

Irska odvjetnica s doktoratom iz prava Roslyn Fuller, koja i predaje pravo na fakultetu u Maynoothu, odlučila se na neobično iskazivanje podrške svim ‘zviždačima’ na ovom svijetu. Pozirala je gola za kalendar koji promiče ideju razotkrivanja informacija, kako bi pomogla Julianu Assangeu, Bradleyu Manningu i drugim poznatim zviždačima diljem svijeta.

- ‘Zviždanje’ nije nekakvo uštogljeno, intelektualno pitanje o kojem možemo raspravljati samo u akademskoj atmosferi, rekla je Fuller.

- Nesebično otkrivati informacije koje koriste svima i razotkrivaju teške zlouporabe moći koje se dešavaju u našem sadašnjem sustavu je nešto što ne može biti više seksi, kazala je.

Kalendar se koristi dvoznačnim izrazima kako bi zauzeo politički stav, poput ‘Okretanje leđa seksi je samo na fotografijama.’

Na pitanje brine li se da će polugolim fotografijama ugroziti svoju pravnu karijeru, rekla je da je o tome dugo razmišljala.

- Ugrožavanje moje karijere je vrlo neznatna žrtva u poređenju sa stvarima koje su učinili zviždači, i samo se nadam da bih, kada bih bila na njihovom mjestu, imala hrabrosti učiniti isto što i oni, rekla je Fuller.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:25