TRAGIČNO STRADALA

BIZARNA NESREĆA: POGREB MLADE JUDAŠICE TEK NAKON OBDUKCIJE Uzrok eksplozije utvrđuju vještaci u Zagrebu...

 CROPIX

Pogreb 16-godišnje Matee Knego, kadetske viceprvakinje Hrvatske u judu koja je smrtno stradala na Veliku subotu pred obiteljskom kućom na Donjem Brgatu, pričekat će rezultate obdukcije koja će se obaviti početkom ovog tjedna, piše Slobodna Dalmacija.

Očevidom na mjestu pogibije utvrđeno je da je do eksplozije došlo pri spaljivanju kućnog otpada, a točan uzrok bizarne nesreće utvrdit će se naknadnim vještačenjem u Zagrebu, potvrdila je zamjenica glasnogovornice PU dubrovačke-neretvanske Andrijana Biskup.

Riječi suosjećanja izrazio je i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u poruci župniku Brgata don Robertu Čibariću koji je predvodio subotnje vazmeno bdjenje posvećeno Matei u crkvi svete Ane.

– Kao što su mnogi napisali na Facebooku, tako i ja vjerujem da je ona tamo gdje pripada – u raju – rekao je don Robert.

Za stanovnike Brgata Mateina smrt još je velika zagonetka. Iako nema službenih potvrda, sve češće se govori kako je mlada sportašica, omiljena u mjestu, poginula od udara metalne cijevi u eksploziji koja se dogodila prilikom sezonskog raščišćavanja vrta obiteljske kuće.

Cijev je navodno s leđa probila djevojčino tijelo u predjelu prsa i toliko je teško ozlijedila da je na mjestu preminula.

Mateina pogibija potresla je cjelokupnu javnost, posebno one koji su stradalu djevojku osobno poznavali. Na Facebooku je tako odmah nakon tragedije otvorena stranica na kojoj Mateini prijatelji, poznanici i svi ostali pogođeni njezinim stradanjem objavljuju izraze sućuti. Već u prvih nekoliko sati stranici se pridružilo 1600 korisnika društvenih mreža.

Iza Matee su ostali majka, otac i dva starija brata, od kojih je jedan, Vjeko, teško bolestan. Upravo je Vjeku sestra posvetila sve medalje sa svojih natjecanja.

Dio medija objavio je kako je na vijest o Mateinu stradanju i djevojčina ujaka izdalo srce, no ta se vijest pokazala neutemeljenom, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:44