INCIDENTI U KRUŠEVCU

VIDEO Srpska policija podigla optužnice protiv dvojice engleskih U21 reprezentativaca

Jedna je prijava podnesena protiv petorice srpskih reprezentativaca i njihovog pomoćnog trenera, te protiv dvojice engleskih reprezentativaca i njihovog pomoćnog trenera

Srpska policija podnijela je dvije krivične prijave protiv 12 osoba zbog sumnje da su na utakmici mladih nogometnih reprezentacija Srbije i Engleske, odrigrane 16. listopada u Kruševcu, izvršili krivično djelo nasilja na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Jedna je prijava podnesena protiv petorice srpskih reprezentativaca i njihovog pomoćnog trenera, te protiv dvojice engleskih reprezentativaca i njihovog pomoćnog trenera, ali nisu navedena imena igrača i trenera protiv kojih su podnesene prijave.

Druga krivična prijava podnesena je protiv trojice navijača zbog uporabe pirotehničkih sredstava.

Do izgreda u Kruševcu došlo je nakon što je Engleska svladala Srbiju sa 1-0 u uzvratnoj utakmici finalnog kruga kvalifikacija za odlazak na EURO i tako se plasirala na završni turnir koji će se održati u Izraelu sljedeće godine. Sudac je pokazao crvene kartone Englezu Dannyju Roseu, te Srbinu Slobodanu Medojeviću.

Rose se poslije utakmice žalio kako su ga navijači u Kruševcu rasistički vrijeđali i da je dva puta pogođen kamenom.

Europski nogometni savez (UEFA) pokrenulo je disciplinski postupak protiv oba saveza, a odluku o kaznama donijet će 22. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:10