OTKRIVAMO PRAVU ISTINU

Sjećate li se ove fotografije? Ovo nije 'piroman iz Radonića' nego 82-godišnja starica koja je čuvala ovce!

 HRT

ŠIBENIK - Fotografija "piromana iz Radonića" kod Drniša koju su snimili šibenski vatrogasci i na kojoj se on vidi u poludimu s prekrivenom glavom na koju je nabacio jaknu ne prikazuje osobu koja pali vatru nego 82-godišnju staricu, utvrdila je šibenska policija, a neslužbeno doznaje Jutarnji.

Podsjetimo, fotografiju "piromana iz Radonića" prvo je 28. kolovoza u svome Dnevniku 2 plasirala Hrvatska televizija nakon čega je u vremenu svakodnevnih požara diljem Hrvatske pa i šire, informacija o "faci među smrekama s jaknom na glavi" ubrzo prenesena na mnogobrojnim medijima.

No, kako doznajemo, nije riječ o nikakvom muškarcu "u dobi od toliko i toliko godina, visine, tjelesne građe i slično" već o starici-pastirici u dobi od 82 godine koja je čuvala ovce!

Identitet starice i njeno prebivalište poznati su autoru kao i činjenica da ju je policija vrlo brzo pronašla i identificirala kao osobu s fotografije te je nad istom obavila kriminalističko istraživanje na okolnosti sumnje u podmetanje požara.

Starici nije dokazana krivnja, dok je prekrivanje glave jaknom obrazložila da se na taj način štitila od vode koju su ispuštali kanaderi.

S obzirom na njene godine i fizičku spremu, blasfemično je bilo makar i pomisliti da se radilo o "okretnoj i vrlo brzoj osobi koja je munjevito bježala i potpaljivala požare".

Jednako tako iz izvora bliskih starici kao i policiji doznajemo kako ona tijekom poduzete policijske obrade s obzirom na godište, zdravlje te utvrđene činjenice, nije vođena na poligrafsko testiranje, te je oslobođena bilo kakve sumnje u podmetanje požara.

- Na okolnosti požara u Radoniću, policijski službenici ove Uprave poduzeli su niz istražnih radnji kao i razgovora s više osoba od kojih se niti jedna nije mogla dovesti u vezu s podmetanjem požara na toj lokaciji u to vrijeme, kazala nam je Marica Kosor,glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:19