NEMOĆNI PROTIV BUNKERA

FOTO: HAJDUK - DILA GORI 0:1 Bijeli dominirali, Gruzijci iskoristili grešku obrane i na kraju pobijedili

Uzvrat u Gruziji Hajduk čeka s malom, skromnom šansom za prolaz. Splitski poraz rezultatski je neugodan, ali još je teži zbog spoznaje da Bijeli nisu pronašli rješenje za defenzivni gard čvrstih Gruzijaca. Trudili su se, mučili svih 90 minuta tvrde utakmice, ali nisu zatresli mrežu. Dapače, teško su kreirali šanse u gustom rasporedu, gužvi pred vratima Revišvilija. Gruzijci su se pokazali kao uigrana, disciplinirana i tehnički kvalitetna momčad. Nisu odigrali veliku utakmicu, branili su se i s desetoricom, ali jedna polukontra bila im je dovoljna za rezultat koji ih stavlja u ulogu istinskog favorita za prolaz.

Hajduk je bio aktivniji u prvom dijelu. Napadali su Bijeli u prepoznatljivom stilu kratkih dodavanja, ali bez Anđelkovića nisu imali sigurnost i mirnoću u sredini. No, ipak su stvarali pritisak. Upravo u trenucima dominacije Bijelih, kada se očekivalo da bi mogli prebaciti u višu brzinu i još opasnije zaprijetiti Revišviliju, stigao je šok.

Zgoditak primljen iz akcije koja je krenula duboko s centra igrališta, koja nije puno obećavala. Gruzijci su iz prve šanse zabili i Hajduku postavili tešku rezultatsku zadaću. Problem igre Bijelih u prvom dijelu bio je gušenje pred kaznenim prostorom Dile. Branili su se Gruzijci u dva čvrsta bloka, Hajduku su prepustili prostor do 25 metara od svojih vratiju i tu se stvarao “čep”. Presporo je izgledao Hajduk, a falilo je i sreće u prvom dijelu kada su centimetri Bijele dijelili od pogotka (Maglica i Caktaš).

U nastavku je Tudor očekivano na travnjak poslao Kiša ne bi li u “šumi nogu” ispred gruzijskih vrata pronašao lopti put do mreže. Međutim, igra Hajduka opet se svela na ubačaje Jozinovića što je lako skidala obrana Dile. Nije išlo s boka, kroz sredinu nisu mogli, a Gruzijci su se još više povukli i vrebali u kontri preko Iluridzea. U zadnjih 20 minuta igralo se “deset na deset”, ali nije Bijelima pomoglo što je Gruzijcima isključen glavni igrač obrane. Stisnula se Dila i sačuvala pobjedu za uzvrat.

HAJDUK - DILA GORI 0:1 (Iluridze 23' )

HAJDUK: Kalinić - Mikanović, Milović, Maloča, Jozinović - Vršajević, Pašalić (od 73' Bencun), Andrijašević (od 45' Kiš), Sušić (od 87' Mujan), Caktaš - Maglica.

DILA GORI: Revišvili, Tomašvili, Kižaneišvili, Guruli, Gongadze, Kobakhidze, Aladašvili (od 63' Gorelishvili), Dolidze, Bolkvadze (od 89' Aburjania), Gvalia, Iluridze.

Kraj utakmice.

92. minuta - Mikanović je nakon solo prodora pucao, lopta je prošla pored stative.

90. minuta - Još 4 minute sudačke nadoknade.

85. minuta - Kiš je s 5 metara pucao glavom, ali ništa od izjednačenja.

84. minuta - Kiš je pucao iz vana, Revišvili je opet siguran.

79. minuta - Mikanović je dobro ubacio u 16, ali lopta nije došla do Maglice.

75. minuta - Bencun je pretrčao gotovo cijeli teren s loptom, odigrao dupli pas i potom pao pri kontaktu s gruzijskim obrambenim igračem, glavni sudac nije ništa svirao.

71. minuta - Hajduk se odmah vratio u igru i nastavio napadati kao i prije crvenog kartona Jozinovića.

70. minuta - Kižaneišvili je zaradio drugi žuti karton, igra se deset na deset.

65. minuta - Crveni karton za Hajduk! Jozinović je bespotrebno zaradio drugi žuti karton.

61. minuta - Sušić je potegao iz daljine, ali Revišvili je opet siguran. U nastavku akcije opet je pokušao isti igrač, ovog puta je bio neprecizan.

57. minuta - Vršajević je centrirao, Kiš je dobro skočio, ali i neprecizno pucao.

56. minuta - Šesti korner Hajduka završio je u rukama Revišvilija.

51. minuta - Prvu priliku Hajduka u nastavku usješno je riješio Revišvili.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Josko Ponos / CROPIX

Kraj prvog poluvremena.

48. minuta - Caktaš je pogodio spojnicu s 20-ak metara.

45. minuta - Igrat će se još 2 minute sudačke nadoknade.

42. minuta - Nedostajalo je samo malo do izjednačenja, Maglica je savladao vratara, a Kižaneišvili je loptu izbio sa crte.

41. minuta - Pritisak Hajduka. Maglica je pucao Revišvili boksao i izbacio iz 16-erca.

40. minuta - Još jedna dobra prilika za Hajduk, lopta je išla na peterac do Andrijaševića, koji je nije uspio stići.

37. minuta - Novi kiks obrane Hajduka, ali ovog je puta lopta završila u rukama Kalinića.

34. minuta - Najbolja prilika za Hajduk do sada. Caktaš je poslao idealnu loptu do Vršajevića, koji je loše pucao s pet metara i promašio cijela vrata.

32.minuta - Maglica je zaradio žuti karton.

23. minuta - GOOOL!!! Dila Goiri je poveo iz ničega, obrana Hajduka nije uspjela izbaciti loptu iz 16-erca i Gruzijci su došli u vodstvo.

21. minuta - Najbolja prilika za Hajduk. Maglica je ubacio na pet metara gdje je bio Andrijašević, ali Gruzijci su uspjeli izbiti u korner.

20. minuta - Slobodan udarac s desne strane izveo je Jozinović, ubacio je u sredinu, ali gosti su izbili loptu, koja je naposlijetku došla do Andrijaševića, koji je glavom pucao preko prečke.

12. minuta - Maglica se našao u protivničkom 16-ercu, ali nije bilo nikoga od suigrača na povratnoj lopti.

7. minuta - Hajduk je žustrije krenu u utakmicu, ali Bijeli još nisu usjeli ozbiljnije zaprijetiti vrataru Dila Gorija.

Utakmica je počela.

Hajduk ima veliku podršku na tribinama, Poljud je skoro pun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:40