NOVI POSAO PREDSJEDNIKA IDS-a

Jakovčičeva tvrtka savjetuje Plavu lagunu za 5000 eura

 Goran Sebelić/CROPIX

Juniperus, tvrtka predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića, sklopio je ovih dana ugovor s hotelom Plava laguna Poreč u vlasništvu Lukšićeva hotelijerskog carstva.

Potvrdio nam je jučer tu informaciju Ronald Korotaj, direktor korporativnih komunikacija Plave lagune, a Jakovčić se do zaključenja broja nije javljao na mobitel.

“Plava laguna Poreč sklopila je ugovor s društvom Juniperus radi analize i vrednovanja projekata čiji je cilj unapređenje postojećeg opsega poslovanja Društva, kao i njegovo proširenje”, piše u odgovoru direktora Korotaja.

Lukšićevo carstvo

Na pitanje za koji je iznos Jakovčićeva tvrtka angažirana i je li riječ o 5000 eura mjesečno, kako smo neslužbeno doznali, direktor korporativnih komunikacija Korotaj nije odgovorio, a kako do Jakovčića nismo uspjeli doći, nismo uspjeli dobiti ni službenu potvrdu te informacije.

Jakovčićeva tvrtka Juniperus prijavljena je u Svetom Jurju u Istri, gdje se nalazi i njegovo selo, koje se uređuje, a u kojem planira pokrenuti agrarni turizam. Juniperus i dalje vodi prokurist odvjetnik Alen Kalčić jer Jakovčić zbog sukoba interesa dosad nije mogao voditi privatnu tvrtku. Otkako više nije župan, trebao mu je novi angažman pa je, čini se, u Lukšićevu carstvu pronašao rješenje. Podsjetimo, donedavno se u medijima često potezalo pitanje kako Jakovčić uspijeva servisirati sve rate kredita jer su njegova primanja posljednjih 20-ak godina iznosila između 11 i 14,5 tisuća kuna. Prije se u medijima pisalo da ukupna Jakovčićeva kreditna zaduženja iznose 725.000 eura, odnosno oko 5,8 milijuna kuna.

Brand pića

Jakovčić je tumačio da je mjesečna rata kredita za koji je založno pravo upisano na kuću u Poreču 21.000 kuna, a za kredit za koji je zalog selo Sv. Juraj njegova tvrtka Juniperus mjesečno otplaćuje 1000 eura kamata te tromjesečno 5000 eura glavnice, što je oko 20.000 kuna mjesečno, odnosno ukupno 41.000 mjesečno.

U međuvremenu se Jakovčić angažirao na još nekim privatnim projektima pa je pokrenuo i brend pića Gineta u suradnji s Jamnicom. Sad je, čini se, krenuo i u savjetničke vode, kao i mnogi političari nakon napuštanja javnih funkcija. Jakovčićeva je želja bila odlazak u Europski parlament, a najavljivao je i povlačenje iz politike radi bavljenja poduzetništvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:42