JOŠ NIJE ISPITAN

Policija sumnja da je ozlijeđeni muškarac postavio bombu na Stenjevcu! 'Osnovali smo specijalni stožer'

 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Kako neslužbeno doznajemo, policija muškarca koji je ozlijeđen u noćašnjoj eksploziji dovodi u vezu s postavljanjem bombe. Rezultati istrage o eksplozijama bit će navodno otkriveni do kraja dana.

Na mjestu sinoćnje eksplozije izjavu je dao Goran Burušić, načelnik PU zagrebačke.

FOTO Policija zbog eksplozije na ispitivanje privela 14 osoba! Pirotehničari pretraživali i garažu na Tuškancu jer je pronađen sumnjiv predmet!

- Prema dosad prikupljenim podacima noćas oko ponoći na raskrižju Gospodske ulice i Aleje Bolonge došlo je do eksplozije zasad nepoznate eksplozivne naprave, prilikom čega je ozlijeđen muškarac (57). On je pretrpio lakše ozljede, službeno još uvijek nije ispitan i zasada službeno još nije osumnjičen za eksploziju, rekao je Burušić.

Na pitanje novinara da li je riječ o terorističkom činu načelnik je odvratio da apsolutno isključuje terorizam kao motiv, dodavši da su dosad sve prikupljene informacije pokazale da nije riječ o terorizmu.

- Na ovom slučaju tri dana i tri noći rade apsolutno sve raspoložive policijske snage. Sinoć su na izlaze iz grada izašli policijski dužnosnici s dugim cijevima tragom informacije da je pored autobusne stanice na kojoj je eksplodirala naprava u smjeru zapada prošao bijeli automobil. Mi tragamo za tim automobilom kako bi od osoba u njemu doznali više detalja o samoj eksploziji, ali zasad ne mogu potvrditi da je automobil povezan s eksplozijom, kazao je.

Na pitanje da li je eksplozija povezana s onom u Podsusedu, Burušić je rekao kako to ne mogu isključiti, ali da zasad još uvijek službeno ne mogu reći o kojoj se točno vrsti eksploziva radilo u Podsusedu i kod Gospodske ulice.

Policija je zbog ove dvije eksplozije odlučila osnovati specijalni stožer u sjedištu krim-policije u Heinzelovoj ulici odakle će voditi istragu i redovito o napretku izvještavati medije.

Načelnik je također potvrdio kako je eksplodirala samo jedna bomba, te da naknadno nisu nađene nikakve neaktivirane bombe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:56