BUJICA OTROVNIH RIJEČI

Poznati švedski voditelj izvrijeđao Srbe: Oni su retardirani psihopati kao i monstrum Breivik!

 YouTube

Poznati švedski glumac i radijski voditelj Gert Fylking prošlog je utorka u svojoj emisiji na stokholmskom Radiju 1 Srbe izjednačio sa norveškim monstrumom Andersom Breivikom i tako uvrijedio cijeli srpski narod, piše srpski Press online.

U emisiji „Gertov svet" srpski je narod „častio" i čitavim nizom pogrdnih naziva, poput „psihopate", „retardirani" i „proklete svinje".

U jednom je trenutku razgovora sa svojom sugovornicom, dok je komentirao suđenje Breiviku u Norveškoj , Fylking rekao kako je „svijet pun ovakvih Breivika". Sugovornica ga je prekinula: „Uhvatili smo, u svakom slučaju, ovog Breivika." No nakon te rečenice krenula je bujica otrovnih riječi upućenih srpskom narodu.

"Uhvatili smo i mnoge druge, uhvatili smo one Srbe koji su se ponašali kao proklete svinje, koji su pobili više stotina tisuća ljudi i protjerali više milijuna ljudi, njih smo uhvatili. Misliš li da ih Srbi osuđuju? Ne, Srbi ih veličaju kao heroje. Ko su onda psihopati? Da li je onda veći dio srpskog naroda retardiran? Ili su retardirani samo oni koji su osuđeni za ratne zločine?", vikao je Fylking glasom punim ljutnje.

Predstavnici srpskih udruženja u Švedskoj navode kako su ovakve optužbe na račun Srba sve su učestalije u švedskim medijima.

Inače, u Švedskoj, prema nekim procjenama, živi više od 300 tisuća građana srpskog porijekla, što ih čini jednom od najbrojnijih manjinskih zajednica na ovom dijelu Skandinavskog poluotoka, piše Press online.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:09