'BEZ PANIKE I STRESA'

FOTO Bandić se uhvatio lopate za snijeg i poručio: 'Pokažimo solidarnost s onima koji ne mogu i sve počistimo'

 FACEBOOK

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je apelirao na sugrađane da se pridržavaju odluke o komunalnom redu i da očiste snijeg ispred svojih ulaza i zgrada, s obzirom da obilan snijeg koji od jučer pada bez prestanka te da pokažu solidarnost tijekom vremenskih nepogoda.

"S obzirom na obilan snijeg koji od jučer pada gotovo bez prestanka molim vas i pozivam da se u okviru svojih mogućnosti, ali i u skladu s obavezama koje proizlaze iz odluke o komunalnom redu, uključite u stvaranje što boljih uvjeta na gradskim prometnicama", poručio je Bandić sugrađanima ispred svoje zgrade u Bužanovoj ulici gdje je, zajedno sa svojim susjedima, čistio snijeg ispred ulaza i s nogostupa kako bi i svojim osobnim primjerom pokazao da poštuje tu odluku.

VIDEO, FOTO, TOTALNI PROMETNI KOLAPS U 24 sata palo pola metra snijega: Nekoliko autobusnih i tramvajskih linija ne vozi, zastoji po cijelom gradu!

Bandić je podsjetio kako je, na temelju odluke o komunalnom redu, Grad Zagreb obavezan ukloniti snijeg i led sa svih javnih površina što se upravo i čini prema prioritetima rada nadležnih službi, a prvenstveno Zimske službe.

Jednako tako, dodao je, građani su dužni ukloniti snijeg i led na pločnicima uz svoje zgrade, baš kao i korisnici poslovnih prostora, kioska, prodavaonica.

Zagrebački gradončelnik je zamolio sugrađane da svatko ispred svog ulaza počisti onoliko koliko može. "Pokažimo solidarnost s onima koji ne mogu i sve počistimo. Bez panike i velikih stresova", dodao je Bandić.

U izjavi medijima, Bandić je napomenuo da, prema prognozama, padaline mogu trajati i sljedećih dana, pa se na to treba pripremiti i tome prilagoditi. "Naoružajmo se strpljenjem i dobrom voljom, svojim primjerom pokažimo solidarnost i brigu za slabije. Pomognimo drugima, susjedima koji su možda bolesni ili nemoćni", poručio je.

Zagrebački gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će svi zajedno pridonijeti da grad i u snježnim uvjetima funkcionira normalno, naravno, primjereno vremenskim okolnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:19