TJEDAN U 10 PITANJA

GORAN JOVANČEVIĆ Za ovakvu organizaciju HAC-a borili smo se na referendumu

 Goran Mehkek / CROPIX

1. Gospodine Jovančević, kada ste doznali za odluku Uprave HAC ONC-a o svom novom radnom mjestu u sklopu reorganizacije?

- Evo vam odluka koju sam dobio: ‘Uprava donosi odluku o imenovanju tima za unapređenje organizacijske strukture Društva. Zadatak tima bit će provesti, kao svojevrsni projekt, sveobuhvatnu analizu organizacije Društva, poslovne procese koji se u Društvu odvijaju na svim razinama, usklađenost pojedinih poslovnih procesa s organizacijskim jedinicama, usklađenost sistematiziranih radnih mjesta s poslovnim procesima i potrebama te u skladu s navedenim predložiti sveobuhvatna i objektivna rješenja unapređenja organizacijskog ustrojstva i strukture’...

2. Da, i gdje ste tu vi?

- Evo dalje... ‘Sukladno navedenom premješta se radnik Goran Jovančević s radnog mjesta referent - skladištar u TJO Maslenica, Sektor za održavanje, na radno mjesto Viši suradnik II, Grupa za kvalitetu i standardizaciju, te se isti imenuje voditeljem, odnosno koordinatorom tima. Članovima tima imenuju se Goran Švelec, Viši suradnik I, Grupa za kvalitetu i standardizaciju, i Sandra Wolf Kramarić, Viši suradnik I, Grupa za krajobraz i zaštitu okoliša, Odjel za redovno održavanje, Sektor za održavanje’. To je to.

3. Dio medija navodi da kao skladištar niste kvalificirani za taj posao. Kako to komentirate?

- Ne bih želio komentirati medije ni prosudbe koje iznose novinari. Naravno da o tom pitanju ne dijelimo iste stavove. Mislim da za to mjesto imam sve potrebne formalne kvalifikacije, kao i znanja koja su potrebna za kvalitetno obavljanje posla.

4. Kako ste se osjećali kad ste pročitali te hajkaške napise?

- Sigurno da nije ugodno čitati nešto o sebi, a pogotovo kad si prozivan i trebao bi se osjećati krivim. Najveća je šteta nanesena mojoj obitelji i najbližim prijateljima, mom sinu i kćeri koji nakon napisa postavljaju pitanja i dolaze u situaciju da se srame, a nemaju zbog čega. To je bila vijest za jedan dan, ali taj dan oni će pamtiti cijeli život. Tema kojom se mediji bave, po mom skromnom mišljenju, ne zaslužuje toliki medijski publicitet, a kamoli naslovnice.

5. Što je s navodima kako je interna kontrola utvrdila da niste dobro vodili skladište u Maslenici?

- Interna kontrola je sastavnica tvrtke u kojoj sam ja zaposlenik. Napravila je uvid u poslovanje i napisala svoj izvještaj u kojem nije utvrdila nikakve povrede radne obveze zbog kojih bih ja trebao snositi posljedice.

6. Koje su vaše kvalifikacije za ovaj posao. Što ste sve dosad radili?

- Na sličnim i istim poslovima radim u posljednjih šest godina, preko institucije Radničkog vijeća. Naime, kroz RV prođu svi pravilnici, sistematizacije i postupci... Jednom riječju, svi relevantni akti društva, pa sam odlično upoznat sa svim poslovnim procesima koji se odvijaju. Nadalje, nije samo bitno da poznajem našu tvrtku nego i slične tvrtke u okruženju. Aktivno sam sudjelovao u reorganizaciji društva koje se odvijalo prije dvije godine s ciljem unapređenja poslovanja.

7. Bili ste aktivni i u organizaciji i provedbi referenduma ‘Ne damo naše autoceste’, pa mi se čini da napadi na vas dolaze od onih kojima ste pomrsili planove. Što bi bilo da referendum nije uspio?

- Vjerojatno bi uslijedile brze i drugačije promjene. Kakve bi one bile, to su zasad samo nagađanja, ali kako nas povijest uči, sigurno je da bi se promijenili odnosi u HAC ONC-u.

8. Sada ste u timu za preustroj koji se i tada spominjao. Gdje vidite prostora za bolju organizaciju kadrova i uštede?

- Trebali bismo prvo odraditi posao, i nakon toga donijeti neke zaključke. Sigurno je da će konačna odluka biti na Upravi društva. Mi smo samo jedan mali kotačić sustava. Kad počnemo s radom, onda ćemo vidjeti kako se planovi mogu ostvariti tako da ih mi planiramo, a ne netko izvan sustava. Zato smo i išli na referendum.

9. Čuli smo se nekoliko puta i moj je dojam da ste izloženi velikom pritisku ovih dana. Kako to podnosite?

- Već sam rekao neke negativnosti koje nose ovakve stvari, ali obradovalo me je što su mi se javili ljudi koje nisam čuo dulje vrijeme i pružili mi potporu, što mi puno znači. Nema dijela Hrvatske iz kojeg nisam primio mail, SMS ili poziv s lijepim željama da ustrajem.

10. Kao bivši vaterpolist i trener VK Zadra kako komentirate suspenziju Nikše Dobuda na četiri godine?

- Veliki udarac prvenstveno za Nikšu Dobuda i njegovu obitelj, samim tim i za njegov matični klub VK JUG, hrvatsku reprezentaciju, kao i za naš sport u cjelini. Nadam se da će sa žalbom uspjeti i da ćemo i dalje uživati u bravurama jednog od najboljih svjetskih vaterpolista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 10:22