OLAKŠALA IH ZA 150.000 KUNA?

BIVŠA ČISTAČICA TARIKA I LEJLE FILIPOVIĆ TVRDI DA JE KRAĐU PRIZNALA POD PRISILOM 'Optužio me pred Lejlom koja je samo šutjela'

 Hanza Media

Na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu sjela je Anica Jurilj (50) koju tužiteljstvo tereti da je ukrala zlatni nakit i novac supružnicima Tariku i Lejli Filipović.

Jurilj su Filipovići angažirali krajem 2010. da im za 40 kuna po satu čisti kuću, a nakon tri godine suradnje, otkrili su da im je kuća u Kustošiji ekstra 'počišćena' odnosno da su 'olakšani' za 150.000 kuna. Prema optužnici, glumcu je ukrala pet zlatnih dukata, tri burme, tri zlatne ogrlice te jednu s biserima, osam dječjih zlatnih narukvica i šest naušnica, prsten s briljantom od 5000 eura, 100 dolara i druge predmete.

- Razumijem što mi se stavlja na teret. Ne smatram se krivom, a postavljeni imovinsko-pravni zahtjev od 150.000 kuna je neosnovan. I dalje nisam zaposlena, nemam prihode, ne primam naknade, na burzi sam i povremeno nešto radim – rekla je optužena Jurilj sucu Dariju Lokasu.

O priznanju krađe Jurilj je potpisala i potvrdu kod javnog bilježnika uz obećanje da će glumcu i njegovoj supruzi vratiti novac, a kako do obeštećenja nije došlo, slučaj je završio na policiji te DORH-u koje za nju traži godinu dana zatvora.

Zagreb, 180517.
Ilica 207.
Na Opcinskom sudu u parnici koju vodi sudac Dario Lokas odrzava se sudjenje Anici Jurilj, cistacici Tarika Filipovica, za kradju vrijendog nakita.
Na fotografiji: Anica Jurilj.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Njezina, pak, odvjetnica Gordana Djurdjević je istaknula da je izjava, na temelju koje je Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo postupak, sačinjena pod prisilom. Ujedno je zatražila, a što je sud i uvažio, da estradni par na iduće ročište 'donese materijalne dokaze o navodno ukradenim predmetima poput računa, certifikata, kutijica zlatarna...'.

- Neuvjerljiva je količina nakita za koju ju se tereti, pa stoga treba dopuniti optužbu da se vidi stvarna vrijednost predmeta. Ako je postojao vrijedan prsten s briljantom, to je komad nakita za koji se mora imati račun, kutija... Troje oštećenika je dalo različite vrijednosti od 4000 do 6000 eura. Sigurno postoji trag na koji je način taj prsten ušao u njihov život. Svaki gram zlata u ovom slučaju bitno utječe na vrijednost navodne količine ukradenog nakita. To govorim iz osobnog iskustva. Dva sam puta bila žrtva provale i policiji sam dostavila album sa fotografijama – rekla je odvjetnica Djurdjević ponovivši kako želi da supružnici Filipović na iduće ročište kada budu svjedočili, sa sobom donesu dokaze koji će potkrijepiti sve do u lipu sam odštetni zahtjev.

Zagreb, 180517.
Ilica 207.
Na Opcinskom sudu u parnici koju vodi sudac Dario Lokas odrzava se sudjenje Anici Jurilj, cistacici Tarika Filipovica, za kradju vrijendog nakita.
Na fotografiji: Anica Jurilj.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Podsjetimo, Anica Jurilj je kod Filipovića počela čistiti krajem 2010. na preporuku, prosječno dva puta tjedno.

- Nakit smo držali u garderobi u spavaćoj sobi. Punica Fehima došla nam je u posjet. Na moj rođendan primijetila je Anicu da se čudno ponaša dok izlazi iz gostinjske sobe u kojoj je Fehima bila smještena. Otišla je provjeriti novčanik, falilo joj je 100 kanadskih dolara i zlatni prsten. Anica je priznala krađu. Pravdala se da joj je muž zapao u probleme, da mu kamatari prijete i da je nakit prodala. Kod javnog bilježnika potpisala je potvrdu i obvezala se nadoknaditi štetu. Htjeli smo to riješiti mirnim putem, no do danas ništa nije vratila niti je pokazala namjeru da vrati makar dio - pojadao se istražiteljima pokradeni glumac.

Jurilj, pak, tvrdi suprotno.

- O svom odnosu s Tarikom ne želim govoriti jer je to nešto privatno, osobno i intimno. Shvatite me kao ženu. Te 2010. sam počela raditi za njih dvaput tjedno po 6-7 sati. Dali su mi ključ. Često sam bila sama u stanu. A 11. ožujka 2013. našla sam se u situaciji da sam kod sebe imala te neke predmete s kojima sam otišla u Dubravu. Dva dana kasnije Tarik me s Lejlom pozvao na kavu. Rekao mi je da zna da sam pogriješila. Optužio me pred Lejlom koja je samo šutjela. Potpisala sam 25. ožujka te godine potvrdu kod bilježnika o povratu novca, ali nisam čitala što potpisujem. Kako su se ti predmeti (veliki i mali dukat, prsten i lančić) našli u mojoj torbi toga dana, treba pitati Tarika. O Fehiminim stvarima ništa ne znam - uvjeravala je neuspješno tužitelje Jurilj, koja je ukradene stvari navodno prodala u Dubravi za 10.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 04:24