PRESUDA U VELIKOJ GORICI

BIVŠI SABORSKI PORTIR DOBIO 12 GODINA ZATVORA! Pajserom mlatio imućnog strica do smrti, ali tu se nije zaustavio...

 Ranko Suvar / CROPIX

Zbog ubojstva imućnog umirovljenika Ivana Žuljevića (82) lanjskog travnja u njegovoj obiteljskoj kući u Lučkom, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici nepravomoćno je osuđen na 12 godina zatvora njegov nećak, istoimenjak Ivan Žuljević (68), inače bivšem djelatniku Ministarstva obrane u operativno-informacijskom centru koji je bio pod Saborom.

Čuvši detaljno obrazloženje osuđujućeg pravorijeka jer mu je osim zatvorske kazne dosuđena i mjera liječenja od ovisnosti od alkoholizma te preko 127 tisuća kuna raznih sudskih troškova na koje treba još pridodati i usluge odvjetnika koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti.

Kao olakotne okolnosti sudsko vijeće je uzelo u obzir Žuljevićevu dob te raniju neosuđivanost i sudioništvo u Domovinskom ratu, no u prilog mu nije išao način zločina popraćen sa visokim stupnjem kriminalne volje.

Optužnica je Žuljevića teretila da je između 13. travnja prošle godine iza 18 sati te 14. travnja u prijepodnevnim satima u stričevoj obiteljskoj kući, s ciljem da ga usmrti, pajserom ga izudarao po glavi i tijelu nakon čega je pao na pod. No tu, prema sumnjama tužiteljstva, Žuljević nije stao već je stricu začepio nos i usta te mu stiskao vrat uskrativši mu kisik. Na tijelu nesretnog umirovljenika bile su razne rane, razderotine, podljevi i oguljotine po cijeloj glavi.

Na suđenju je odbacio umješanost u zločin jer je, između ostaloga, za strica utvrdio da je “bio dobar čovjek te da mu ga je žao kao čovjeka”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:31