VELIKI SUKOB UOČI UTAKMICE

VIDEO: 'EJ, UBILI STE ČOVJEKA' Pogledajte brutalni obračun Torcide i Armade, policija privela više desetaka osoba, teže ozlijeđen pripadnik Torcide?

 
 čitatelj Jutarnjeg lista

Pred naplatnim kućicama u Dugopolju na autocesti A1 u nedjelju poslijepodne došlo je do žestokog fizičkog obračuna pripadnika Torcide i Armade uoči utakmice Hajduka i Rijeke, koja je na Poljudu počela koji sat kasnije.

Na dramatičnoj snimci koju nam je poslao čitatelj koji se zatekao na mjestu događaja vidi se brutalna tučnjava praćena urlicima u kojoj sudjeluje nekoliko osoba, a čitavo vrijeme na asfaltu leži jedna ozlijeđena osoba. Ubrzo je na mjesto obračuna dojurilo nekoliko policijskih vozila, a policajci su otrčali prema sudionicima tučnjave ne bi li ih spriječili u daljnjem razračunavanju.

U nekoliko navrata se vidi kako je netko ozlijeđenome pokušao pomoći, ali on se nije ustajao. Zasad nije poznato na koji je način sve počelo, a više će informacija zasigurno biti poznato nakon što policija obavi očevid te ispita sudionike i svjedoke.

'Ej, ubili ste čovjeka', čuje se na jednoj od snimki obračuna, riječ je o mladiću koji je ostao ležati na cesti. Srećom, nitko nije ubijen, četiri su osobe ozlijeđene, tri lakše, a osoba koja je ležala na cesti teže. Prema izvorima iz Armade, riječ je o pripadniku Torcide kojeg je udario automobil koji je projurio kroz središte tučnjave.

Splitska je policija do nedjelje navečer privela 108 osoba zbog tučnjave. Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su da je danas prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice na Poljudu između HNK Hajduk i HNK Rijeka ukupno privedeno 108 osoba zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

U 16 sati na autocesti A1 veći broj osoba narušavao je javni red i mir. Brzom intervencijom policije spriječeno je daljnje narušavanje javnog reda i mira, a u službene prostorije s mjesta događaja dovedeno je 100 osoba i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv 96 osoba biti će podneseni optužni prijedlozi zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a jedna osoba će biti prekršajno prijavljena zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izvijestila je policija.

Tijekom tog događaja pet osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:45