STRAŠNO ZLOSTAVLJANJE

ČETIRI MJESECA UŽASA Ugostitelj tjerao djevojku na odnose s psima koje je uzgajao

 Goran Mehkek / EPH

ZAGREB - Zagrebački su policajci u utorak uhitili 49-godišnjeg muškarca s područja Zagreba zbog sumnji da je mjesecima na razne načine zlostavljao svoju izvanbračnu suprugu, prisiljavajući je među ostalim na seksualni odnos sa životinjama.

Nakon provedene kriminalističke istrage policajci su 49-godišnjeg J. D., ugostitelja i uzgajivača životinja, prijavili za čitav niz kaznenih djela, od silovanja, prijetnji, nanošenja tjelesnih ozljeda, do uništenja tuđe stvari. U nastupima bijesa svojoj je supruzi razbio televizor, mobitele i druge predmete.

Govorio joj da smrdi

Čitavu priču policajcima je prijavila nevjenčana supruga, koja s njim živi dulje vrijeme, a inkriminirano razdoblje odnosi se na protekla četiri mjeseca, od početka ožujka do uhićenja. Žena je istražiteljima ispričala da se njezina veza s J. D. nakon nekog vremena pretvorila u pakao i da je svaki dan trpjela prijetnje, uvrede, fizičko nasilje. J. D. ju je često prisiljavao na spolni odnos, a jednom je čak od nje tražio da spolno opći i s njegovim psima koje je uzgajao. Ona je u strahu za život na to pristala. Muškarac joj je znao prijetiti smrću te je vrijeđati na različite načine, a govorio joj je i da smrdi. Osim toga, nevjenčana supruga prijavila je i fizičko nasilje jer ju je jedanput u svađi gurnuo pa je u padu ozlijedila glavu.

Brani se šutnjom

Policajci su čitavom dijapazonu groznih djela dodali i oštećenje tuđe stvari jer je u samo nekoliko mjeseci J. D. nevjenčanoj supruzi uništio televizor i čak šest mobitela, čime joj je pričinio štetu veću od 30.000 kuna.

Premda je rekla da se vezu bojala prekinuti zbog straha za život, čini se da je žrtva prema svom zlostavljaču gajila patološki odnos ovisnosti. Vezu nije prekidala sve do nedavno kad je zlostavljanje prevršilo svaku mjeru. Tada ga je odlučila prijaviti. Nakon uhićenja J. D. se na ispitivanju odlučio braniti šutnjom, a sudac istrage zagrebačkog Županijskoga suda odredio mu je jednomjesečno pritvaranje u Remetincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:00