HOROR

CIGLOM ZATUKAO MAJKU: DETALJI UBOJSTVA KOJE JE ZAPREPASTILO DUBROVNIK Susjedi su cijelo popodne slušali svađu, ali nitko od njih nije nazvao policiju

 
 Niksa Duper / CROPIX

Đ. M. (34), sin Lidije Matić (65) koja je u nedjelju 22. listopada u poslijepodnevnim satima ubijena u obiteljskom stanu u zgradi u dubrovačkom naselju Čokolino, pronađen je i trenutačno se nalazi na Odjelu psihijatrije Opće bolnice Dubrovnik, gdje se o njemu skrbe liječnici tog odjela.

Pronađen je nakon opsežne potrage do koje je došlo zbog sumnje da je upravo on počinio stravično i nesvakidašnje ubojstvo koje je i dan nakon počinjenja glavna tema dubrovačkih ćakula. Brojni se sugrađani, u nevjerici, još pitaju što je dovelo do ubojstva, za koje javnost sumnjiči upravo mladog čovjeka koji je dosad iskazivao golemu ljubav prema majci.

Neslužbeno doznajemo da je Lidijinu smrt potvrdio bolnički patolog, ali do trenutka pisanja teksta za novine obdukcija još nije obavljena. Nesvakidašnje ubojstvo u naselju Čokolino, doznajemo također neslužbeno, počinjeno je ciglom, a intenzivna istraga koja je u tijeku pokazat će je li ga počinio upravo žrtvin sin.

Raspitivao se za posao

Dubrovnik, 221017.
Na Montevjerni u gradskoj cetvrti Cokolino, u stanu u ulici dr. Vlatka Maceka u predgradju Cokolinu pronadjeno je mrtvo tijelo starije zenske osobe.
U tijeku je osiguranje mjesta dogadjaja i ocevid.
Foto: Niksa Duper / CROPIX
Niksa Duper / CROPIX

Prema riječima susjeda koji s osobnim podacima iz razumljivih razloga nisu željeli ići u javnost, za Đ. M. se sumnja da je imao psihičkih problema. Navodno je na dan ubojstva stan odjekivao od svađe između majke i sina koji je tom prilikom često spominjao Boga. Međutim, nitko nije mogao sa sigurnošću reći što je pravi razlog svađe i kako je do nje došlo, odnosno zašto je trajala tako dugo. Jedan od susjeda je rekao da zna za silnu ljubav sina i majke, a drugi da mu je poznato kako se samo nekoliko dana prije majčine smrti “širom Dubrovnika raspitivao za bilo kakav posao kako bi pomogao majci koja je nalazila u nezavidnoj financijskoj situaciji”.

Inače, Đ. M. je u rujnu 2012. godine na dubrovačkom Sveučilištu diplomirao primijenjeno/poslovno računarstvo i stekao zvanje inženjera računarstva, odnosno univ. bacc. ing. comp. Bio je nezaposlen, ali se isticao kao volonter. No, u posljednje je vrijeme iskazivao jača religijska čuvstva te je sudjelovao i u nekim molitvenim zajednicama. Navodno je imao vrlo pozitivnih, ali i faza kada je bio vrlo zatvoren za okolinu. Pretpostavlja se da je zbog psihičkih problema u isto, jesenje doba godine, u listopadu 2013., iz neobjašnjivih razloga nestao iz obiteljskog stana. Tada je nestanak prijavila majka, a nakon dva dana sin, potpuno iscrpljen, pronađen je na predjelu Gorica sv. Vlaha, nepuni kilometar zračne linije od stana.

Unatoč brojnim novinarskim upitima, nitko nam nije mogao čak ni neslužbeno potvrditi je li osoba za koju je javnost uvjerena da je ubojica, to stvarno i počinila.

Nije prvi slučaj

Dubrovnik, 221017.
Na Montevjerni u gradskoj cetvrti Cokolino, u stanu u ulici dr. Vlatka Maceka u predgradju Cokolinu pronadjeno je mrtvo tijelo starije zenske osobe.
U tijeku je osiguranje mjesta dogadjaja i ocevid.
Foto: Niksa Duper / CROPIX
Niksa Duper / CROPIX

Pokaže li se da je navedena pretpostavka točna, to nažalost neće biti prvo takvo dubrovačko ubojstvo. Naime, u srpnju 2014. godine slično ubojstvo počinjeno je u povijesnoj jezgri, odnosno unutar dubrovačkih zidina. Tada je u Ulici Đura Baljevi u predjelu Karmen, nakon kratke obiteljske svađe, Marko Oberan (28) zvani Guja s više ubodnih rana nožem ubio majku (60).

Nakon toga je skokom s prozora na drugom katu u susjedovo dvorište pokušao suicid. No, tada je samo ozlijeđen te je uhićen, a preminuo je nakon nekoliko dana provedenih u stanju kome u “šok-sobi”, odnosno na bolničkom Odjelu intenzivne njege. Imao je problem s ovisnošću o opijatima, a do sukoba i cjelodnevne rasprave došlo je jer mu je majka odbila dati novac za drogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:06