VOZAČ DOZVOLU IMAO TEK 4 MJESECA

Cijeli dugoselski kraj zavijen u crno nakon stravične tragedije koja je zadesila četvoricu nerazdvojnih prijatelja

Poginuli su vozač Matej Sertić (20) i suvozač Danijel Nikolić (20). Teško je ozlijeđen V. Vidović (19)
 HANZA MEDIA

Večernji izlazak četvorice nerazdvojnih prijatelja iz djetinjstva u kafić Vox u Dugom Selu trebao je biti samo jedan u nizu klasičnih druženja u kojem je bilo mnogo veselja, no njihov povratak kući oko pola sata nakon ponoći, poslije odigrane partije bilijara uz sok i mineralnu, okončan je stravičnom tragedijom koja je zavila u crno cijeli dugoselski kraj. Po krivudavoj cesti Cerje - Drenčec Matej Sertić (20) vozio je obiteljsku Škodu Octaviju. S njim u društvu, na mjestu suvozača, sjedio je Danijel Nikolić (20), dok su na stražnjem sjedalu bila dvojica 19-godišnjaka, Valentino Vidović i Marko Ćorluka.

No vožnja je u jednom trenutku po mrklom mraku ulice Glavničica krenula po zlu jer je 20-godišnji Sertić nakon izlaska iz desnog zavoja izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na suprotnu stranu kolnika. Sletio je na travnati dio u odvodni kanal. Nesreći je očito kumovala i prebrza vožnja jer se Škoda, umjesto da se zaustavi u kanalu, nastavila dalje nekontrolirano kretati kroz raslinje pa je naletjela na drveće, nakon čega se automobil prevrnuo na krov.

Iako su policija i Hitna pomoć vrlo brzo pristigli na mjesto nesreće, a svoj obol u spašavanju dali i vatrogasci rezanjem lima kako bi oslobodili vozača i putnike, Sertiću i Nikoliću, nažalost, nije bilo spasa. Druga, pak, dvojica 19-godišnjaka vozilom Hitne pomoći odmah su prevezena u KB Dubrava. Za razliku od Ćorluke koji je pukom srećom prošao s lakšim ozljedama, za život njegova vršnjaka Vidovića liječnici se intenzivno bore.

Dobri dečki

U obiteljskoj kući Sertićevih u Dugom Selu cijeli dan se slijevaju rijeke poznanika i prijatelja kako bi izrazili sućut, a intervenirala je i Hitna pomoć. Nikome nije jasno kako je uopće došlo do takve tragedije jer ističu da Matej nije bio divljak za volanom, nego naprotiv. Međutim, vozačku dozvolu imao je svega četiri mjeseca pa uzroke treba tražiti i u neiskustvu mladog vozača.

Riječi utjehe za obitelj, govore nam poznanici Sertićevih, nitko ne pronalazi jer ih ni nema.

- Ne možemo od šoka doći k sebi. Pa to su dečki koje bi svatko poželio kao djecu. Sve do jednog dolaze iz finih i radišnih obitelji te su i odgajani u tom duhu. Matejeva majka je shrvana. Teško će biti živjeti sa spoznajom da joj je sin odveo sebe i prijatelja u smrt te ugrozio živote druge dvojice. Oni sad krive sebe što su sinu dali da vozi, ali nitko od nas ne zna točan razlog zašto je zapravo Matej skrenuo s ceste.

Borba za život

Na tom dijelu pretrčava dosta životinja. Srndaći su često viđeni. Je li to možda uzrok? Možemo samo nagađati. Matej je studirao na fakultetu u Zaprešiću, njegov otac je električar, a majka blagajnica u jednoj školi - kaže za Jutarnji list obiteljska prijateljica Sertića koja ne prestaje susprezati suze.

Kilometar dalje živi obitelj Vidović koja je neprekidno u kontaktu s doktorima kako bi se informirali o stradalom Valentinu kojem život visi o niti. - Kad su nam javili za nesreću, odrezale su nam se noge. Valentin je operiran, ima napuknuće lubanje i unutarnja krvarenja. Ne znamo još sa sigurnošću hoće li se oporaviti, ali vjerujemo u to. Oni su dečki koji se druže odmalena. Nisu nikad divljali u autima. Naša majka strahuje svaki put kad Valentin sjedne na motor, a onda se dogodi ovakvo zlo. Ne znam tko je gdje sjedio u autu, niti gdje su išli. Otac i ja došli smo iz Slovenije nakon poziva - rekao je brat teško ozlijeđenog Valentina Vidovića, dok mu neprekidno pristižu poruke podrške i upiti o zdravstvenom stanju njegova brata.

Majka najlakše ozlijeđenog Marka Ćorluke i dalje pokušava posložiti mozaik tragedije.

- Kako je? Fala bogu, dobro. Ima ovratnik i lakše ozljede. Vraćali su se s pića. Poslao mi je poruku da dolazi. Čekala sam ga... - shrvano se prisjetila kobne večeri Ćorlukina majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:12