POSJETILI IH NJEMAČKI NOVINARI

'ČINE SE KAO DOBRI LJUDI, ALI NIKOME NIJE JASNO ODAKLE IM TOLIKI NOVAC' Žive u vili u Sesvetama i otamo šefuju najvećoj bandi u Njemačkoj

 CROPIX

Novinarska ekipa njemačkog Bilda ovih dana u Sesvetama je pokušala stupiti u kontakt s bandom za koju se vjeruje da je u ljeto 2016. godine organizirala i izvela svaku petu provalu u stanove i vile diljem Njemačke.

Članovi tog kriminalnog lanca su i Jovanka (59) te Rade V. (57) iz Sesveta - Bild piše kako je dvojac izručen njemačkoj policiji, a sumnjiči ih se da su iz Hrvatske organizirali djelovanje bande u Njemačkoj. Tome u prilog ide i činjenica da su policajci kod Jovanke i Rade pronašli vrijedan nakit i 100.000 eura.

Bild također prenosi kako spomenuta banda broji čak 500-tinjak članova. Istraga se "zahuktala" početkom 2016. godine, kad su u Münchenu uhićene dvije maloljetnice i jedna 19-godišnjakinja - Romina D. (14), Erika M. (15) i Anita M. (19) ispod odjeće skrivale su odvijače i kliješta, a zahvaljujući podacima iz njihovih zaplijenjenih mobitela, poslije je uhićeno još 20 članova bande.

Kad su Bildovi novinari došli u Sesvete, Jovankini i Radini prijatelji dočekali su ih kamenjem, a jedan stariji muškarac čak ih je htio gađati keramičkom teglom za cvijeće.

- Činili su se kao dobri ljudi, iako nam je oduvijek bilo čudno odakle im toliki novac. Svako malo nabavljali su nove luksuzne automobile - otkrili su susjedi.

Sudeći po fotografijama koje su članovi obitelji objavljivali na društvenim mrežama, ukraden novac uglavnom su trošili na luksuz - razuzdani noćni izlasci, skupa odjeća, auti...

Njemačka policija vjeruje kako zloglasna banda djevojčicama nudi smeštaj u zamjenu za krađu po luksuznim njemačkim stanovima. Djevojke su navodno "posuđivali" i prodavali za iznos od čak 140.000 eura.

Priču o supružnicima Jovanki i Radi možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:12