RODBINA BEZ RIJEČI

Detalji horora u Petruševcu: 'Supružnici su se i prije svađali, Josip je bio ljubomoran...'

U stanu na drugom katu njegove kuće njih dvoje su živjeli zajedno desetak godina, a u trenutku svađe u stanu je s njima bilo i dvoje njihove malodobne djece. Policiju su najvjerojatnije pozvali podstanari koji su živjeli na donjem katu dvokatnice, a kad je vozilo Hitne pomoći stiglo, Marušić je još bio živ, ali u kritičnom stanju
 Damir Krajac / CROPIX

- Svi smo bez riječi. Ne pušta nas policija unutra. Ne znamo zašto bi se čovjek odlučio na takvo što. Nitko nije imao pojma da on uopće ima pištolj... - riječi su kojim je rodbina Josipa Marušića (60) opisala strašnu tragediju koja se dogodila jučer u ranim jutarnjim satima na Novom Petruševcu, kad je Marušić u obiteljsko kući pištoljem ubio svoju suprugu Sandru (47), a zatim cijev oružja okrenuo prema sebi.

U stanu na drugom katu njegove kuće njih dvoje su živjeli zajedno desetak godina, a u trenutku svađe u stanu je s njima bilo i dvoje njihove malodobne djece. Policiju su najvjerojatnije pozvali podstanari koji su živjeli na donjem katu dvokatnice, a kad je vozilo Hitne pomoći stiglo, Marušić je još bio živ, ali u kritičnom stanju. Preminuo je u vozilu Hitne pomoći koje ga je prevozilo u KBC Zagreb.

Na mjesto događaja izašli su policija i dežurni zamjenik zagrebačke županijske državne odvjetnice, a ubrzo je pred kuću počela stizati i rodbina ubijenih supružnika. Glas o strašnom događaju ubrzo se pronio Petruševcem, a susjedi su se čudili zbog čega se Jozo, kako su ga zvali, odlučio na takvo što.

- I on i ona iza sebe su imali nekoliko brakova i više djece, a zajedno su više od deset godina. On je bio u ratu i vojni je umirovljenik. Inače je iz Sanskog Mosta, a u Zagreb se doselio još prije rata. Ponekad je uz penziju znao zaraditi i s rabljenim autima, ali ništa posebno - rekli su nam Marušićevi poznanici i susjedi i dalje pokušavajući dokučiti zašto se Jozo odlučio na taj stravični čin, nakon kojeg je bez roditelja ostalo dvoje djece od kojih je jedno predškolske dobi, a drugo je tek krenulo u osnovnu školu.

Jedan od njegovih poznanika nam je rekao da je Jozo znao biti ljubomoran na svoju 13 godina mlađu suprugu. Čuo je i da su se prije nešto više od mjesec dana zbog toga žestoko svađali, pa čak i da se ona na mjesec dana bila odselila od njega, no na kraju se vratila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:13