UŽAS U VESLAČKOJ

DETALJI TAKSI HORORA 'Nisam je silovao, ona je podivljala jer nisam imao drogu' ŽRTVA 'Glavom mi je udarao o prozor, poderao najlonke, gurao prste...'

 
 CROPIX

Nisam je silovao, oboje smo bili pijani i ona je dobrovoljno pošla sa mnom do mojeg kombija. Mislila je da imam drogu i pitala me imam li što, a ja sam rekao da imam. Kada smo ušli u kombi, shvatila je da nemam drogu i naglo je podivljala.

Bila je pri svijesti

Počela je vrištati jer ima psihičkih problema, nakon čega sam ja izašao iz kombija. Ubrzo su tamo došli i moji prijatelji, a ona je bila potpuno obučena. Dakle, ne stoji tvrdnja da sam je u kombiju silovao, ispričao je 27-godišnji zagrebački taksist H. H. koji je prije nekoliko dana završio u istražnom zatvoru u Remetincu temeljem optužbe da je pijanu 30-godišnju djevojku odnio u kombi i tamo je silovao.

Slučaj je dobio velik odjek u javnosti jer je neobičan događaj prošli četvrtak, 21. rujna, u gluho doba noći prijavio vozač Ubera koji je vidio nepoznatog muškarca kako djevojku, prebačenu poput vreće preko ramena, nosi u kombi. Uberovac je policiji javio registarske oznake i boju kombija uz kratki opis prizora, nakon čega je otišao dalje na drugu vožnju.

Obranu uhićenog taksista u nekim je dijelovima svoga opširnog iskaza potvrdila i sama, navodno silovana, djevojka koja, prema vlastitom priznanju, ima povijest psihičkih smetnji. Naime, premda tvrdi da ju je taksist silovao u kombiju, napominje pritom da je prilikom odlaska u kombi bila pri svijesti.

Upoznali se u klubu

Kako smo neslužbeno doznali, žrtva silovanja ispričala je policiji kako se s taksistom H. H. upoznala te večeri u obližnjem narodnjačkom klubu. Osim što su se tijekom druženja zaredale runde, ponudio joj je travu i kokain koje može kušati u kombiju, na što je ona pristala te krenula s njim do vozila. U jednom ju je trenutku taksist, kako tvrdi, dignuo kao vreću i prebacio preko ramena te tako odnio do kombija. Vjerojatno se u tom trenutku tamo zatekao vozač Ubera koji je, vidjevši muškarca kako preko ramena nosi prebačenu djevojku, posumnjao da se radi o otmici te nazvao policiju.

Djevojka tvrdi da ju je muškarac, nakon što ju je odnio do kombija, počeo napastovati. Nekoliko puta udario joj je glavom o unutrašnjost prozora, a zatim joj je poderao najlonke i gurao prste u spolovilo. Čim je iz kombija počela odzvanjati vika, dotrčali su prijatelji uhićenog H. H. i dvije djevojke. Muškarci su sjeli u kombi i odvezli se, a žrtvi kaznenog djela dvije su djevojke ponudile prijevoz kući.

Nakon dolaska u stan u gluho doba noći 30-godišnjakinja je pobjesnila shvativši što se doista dogodilo u kombiju te je sljedeće jutro izvijestila policiju o svemu. Policija nije odmah pronašla osumnjičenog na lokaciji na kojoj je prijavljen zločin, kao ni uberovca koji je dojavio na 192. Osumnjičenog su tek sljedeći dan pronašli i uhitili.

Prijatelji zgroženi

- Svog sina ću spašavati do boli. Ovime mu je uništen život. Bio je u prvim redovima kad su štrajkali taksisti i definitivno smo uvjereni da je moj sin žrtva namještaljke - rekla nam je majka uhićenog taksista o kojemu prijatelji imaju samo riječi hvale. Noćne provode poznanici ne žele komentirati, no tvrde da “nije sklon nasilju, a ponajmanje da preko nasilja dolazi do djevojaka. On curu ima!”

U noćnom klubu su, pak, rekli da je djevojka koja je poslije navodno silovana bila sama te večeri u klubu te da dolazi jednom do dvaput mjesečno. Oni te večeri nisu vidjeli ništa sumnjivo, ali policija je bila kod njih i raspitivala se o događaju.

Osumnjičeni nije član našeg udruženja

Udruženje autotaksi prijevoznika Grada Zagreba oštro je u jučerašnjem priopćenju osudilo događaj o kojem smo izvijestili i apeliralo na činjenicu da osumnjičeni nije povezan s udruženjem kako bi možda sugerirao logo udruženja taksista objavljen uz tekst, što bi ostavljalo dojam da je vozač direktno vezan uz Udruženje autotaksi prijevoznika Grada Zagreba.

Međutim, osumnjičeni nije korisnik dispečerskog centra Radio taxi Zagreba, djeluje kao neovisni taksi obrtnik te samo Udruženje zbog toga nema kontrolu nad njegovim radom.

“Udruženje autotaksi prijevoznika Grada Zagreba i ovim putem apelira na strože zakonske regulative i sustav kontrole koji će maksimalno zaštititi putnike i vozače. Udruženje autotaksi prijevoznika Grada Zagreba osuđuje svaki oblik nasilja i ovim putem pozdravlja detaljnu policijsku istragu.” (D. Miljuš)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:05