NAPALA GA NOŽEM

FATALNA ERIKA IDE SEDAM GODINA U ZATVOR JER JE HTJELA UBITI DEČKA Sud u Zadru nije imao milosti unatoč apelima žrtve: 'Još je volim. Oslobodite je!'

Erika Mary Medic
 Luka Gerlanc / HANZA MEDIA

Erika Mary Medic (42) osuđena je danas na Županijskom sudu u Zadru na 7 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva svog dečka, 54-godišnjeg Dragana L., poznatijeg po nadimku 'Lonac'.

Sud je ustvrdio kako je Erika 2. veljače prošle godine, u stanu na Putu Petrića u Zadru, nakon kraće svađe nožem napala i teško ozlijedila Lonca, vlasnika stana.

S njima je u stanu bio i zajednički prijatelj Nedjeljko B. (54), koji je nazvao Hitnu pomoć nakon incidenta. Posvađanim ljubavnicima izmjereno je više od 1,6 promila alkohola u krvi, a vještačenjem je potvrđeno da je Erika u trenutku zločina u krvi imala i tragove THC-a, diazepema i kokaina.

Lonac je na prvom ročištu u travnju priznao kako su te večeri u stanu popili jedno 10 do 15 piva, petnaestak whiskeya, te da su 'pošmrkali' i malo spida, no tada je tvrdio i da si je rane sam nanio, te molio sud da oslobodi Eriku.

- U Eriku sam zaljubljen. Nakon što smo se posvađali rekao sam joj: "Ajde ubij me ako baš hoćeš!". Povukao sam nož iz njezine ruke i ubo sam sebe u prsa. Spasila mi je život jer mi je ranu pritisnula šugamanom, rekao je tada Lonac.

Nedjeljko koji je kobne večeri svjedočio sukobu, posvjedočio je kako je pokušao smiriti posvađani par, no da je počeo bježati nakon što su počeli spominjati noževe i kretati se prema mjestu gdje su bili odloženi.

- Dok sam bježao u stanu prijatelj mi je iznenada rekao: "Ubola me u srce umrijet ću!". Vidio sam krv i bio sam u šoku. Teško mi je reći je li bio u nju zaljubljen. Prije desetak dana kada smo razgovarali rekao mi je da ima bojazan tj. strah od Erike - kazao je tada 54-godišnjak na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:16