NESREĆA U ODRANSKOM OBREŽU

FOTO: DETALJI TRAGEDIJE KOD ZAGREBA Vozač kamiona Čistoće pregazio svog kolegu: 'Tresao se k'o šibica, bio je sav izbezumljen...'

 CROPIX

Standardni odvoz otpada prema rasporedu u Amerikanskoj ulici u Odranskom Obrežu u ponedjeljak oko 8,30 sati bio je koban za djelatnika Čistoće kojeg je, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, pregazio kolega - vozač kamiona. Žitelji ulice su ostali u totalnom šoku prizorom muškarca koji leži na tlu ispred kamiona, a prema njihovim sumnjama, vozač kamiona nije vidio drugog radnika koji je utovarivao smeće pa je vožnjom u rikverc nesretnog muškarca pregazio i prekasno shvatio što se dogodilo.

Zagreb, 230117.
Zagreb - Brezovica. Amerikanska 41.
Prilikom odvoza otpada jutros je stradao radnik Cistoce.
Na fotografiji: ocevid
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
CROPIX

- Nisam čula nikakvu buku nego kad sam pogledala kroz prozor vidjela sam kamion i čovjeka ispred njega kako leži i miče nogom. Istrčala sam van do vozača kamiona i rekla mu da dođe samnom po deke i jastuke da se radnik ne nahladi dodatno do dolaska Hitne, ali nije htio napuštati mjesto nesreće. Vozač se tresao k'o šibica i bio je sav izbezumljen. Drhtavim glasom nekom je govorio na telefon: 'Trebam Hitnu. Brzo! Radnik je stradao...' I ja sam od muke bila izvan sebe. Do dolaska Hitne koja je relativno brzo došla, ali prekasno za nesretnog čovjeka, vikala sam vozaču da priča kolegi i da mu ne dozvoli da padne u komu - rekla je za Jutarnji list stanarka novozagrebačkog Odranskog Obreža.

Zagreb, 230117.
Zagreb - Brezovica. Amerikanska 41.
Prilikom odvoza otpada jutros je stradao radnik Cistoce.
Na fotografiji: Milan Bandic
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
CROPIX

Na mjestu nesreće vrlo brzo pojavio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa savjetnikom za sigurnost Joškom Morićem. Ujedno, Zagrebački holding d.o.o. i podružnica Čistoća izrazili su duboko žaljenje i sućut obitelji stradalog radnika pritom napominjući kako se poštuju svi zakonski propisi vezano za zaštitu na radu te da se nesretni događaj nije mogao predvidjeti. Radnicima koji su svjedočili nesreći bit će osigurana psihološka pomoć, a pomoć neće zaobići ni obitelji preminulog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:04