NESREĆA U KOTORIBI

FOTO: POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE KOJA JE CIJELO MEĐIMURJE ZAVILA U CRNO Majka dvoje djece koja se zabila u betonski križ nije imala vozačku

 Željko Hajdinjak / Hanza Media, Facebook

Međimursko mjesto Kotoriba zavijeno je u crno od utorka navečer, kada se oko 22 sata na raskrižju Tomislavove i Jelačićeve ulice u plamtećem automobilu, kojim se zabila u betonski pil Sv. Trojstva, ugasio život Ane Špoljar (19), majke dvoje djece od pet godina i nekoliko mjeseci.

Susjedi u neposrednoj blizini koji su pritekli u pomoć nisu uspjeli spasiti djevojku koja je pod još nerazjašnjenim okolnostima sjela za volan bez položenog vozačkog ispita.

- Čim sam začuo buku i jak udarac, istrčao sam iz kuće van. Hauba auta već je gorjela, a vozačica je bila zaglavljena. Uzeo sam iz kuće aparat za gašenje i krenuo se boriti s vatrom, ali požar je bio sve jači i jači. Nisam uspijevao. S obzirom na to da je Aninu nogu vatra već zahvatila, pokušavao sam je izvući kroz prozor. Mučio sam se. I drugi su susjedi pritekli u pomoć jer vrata nisam mogao otvoriti. Bili smo svi šokirani prizorom dok smo je izvlačili iz vatre i dima koji je sukljao.

Kad smo ju polegli na travu, još je pokazivala znakove života, tijelo se trzalo. No, brzo je pala u nesvijest - opisao je tragediju za Jutarnji list Kevin Ignac (21), koji je s nesretnom Anom išao u osnovnu školu. Iako su vatrogasci, policija i Hitna pomoć brzo došli, 19-godišnjoj mještanki više nije bilo spasa.

Jutro nakon tragedije, kod uništenog raspela u koje se Ana zabila a da nije, kako je pokazao očevid, pokušala kočiti, zatekli smo ljude kako pale lampaše. Na mjestu tragedije bio je i Anin petogodišnji sinčić kojeg je dobila s bivšim partnerom i koji nije bio svjestan da njegove majke više nema.

- Nemam komentara ni na što. Nije imala vozačku. Zašto je vozila, ne znam. Znam samo da nas je pogodila neopisiva tuga - rekao nam je mladić koji se predstavio kao prvi Anin partner s kojim je dobila sina dok je bila maloljetna srednjoškolka.

Očevid je pokazao da se vozačica nije kretala obilježenom trakom uz desni rub kolnika te je u zavoju vozilom udarila u prometni znak a potom i u betonski sakralni objekt smješten na otoku za razdvajanje prometnih tokova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:13