PRAVOSUĐE

GARAŽA I SELOTEJP Vrhovni sud odbio izuzeće sudaca u slučaju Branimira Glavaša

U kafiću jutros uoči početka suđenja prišao mu je i srdačno se s njim pozdravio Mladen Barišić, bivši glavni rizničar HDZ-a kojem se sudi u "aferi Fimi-medija"
Branimir Glavaš ispred Vrhovnog suda
 Boris Kovačev / EPH

Jutros se nastavlja sjednica vijeća Vrhovnog suda u "predmetu Glavaš" nakon što je Ustavni sud ukinuo presudu u "slučajevima garaža i selotejp". Prošli petak Branimir Glavaš i njegovi branitelji zatražili su izuzeće članova vijeća sudaca Dražena Tripala i Žarka Dundovića.

I dok je Branko Hrvatin zahtjev za izuzeće suca Tripala već odbacio, jutros je predsjednica vijeća sutkinja Ileana Vinja objavila da je predsjednik Vrhovnog suda odbio i zahtjev za izuzeće suca Žarka Dundovića, koji je sudjelovao u donošenju odluka u prethodnim postupcima zbog čega je zatraženo njegovo izuzeće.

Inače, Branimir Glavaš dobro raspoložen čekao je nastavak vijećanja, a u kafiću "Cup 98" jutros uoči početka suđenja prišao mu je i srdačno se s njim pozdravio Mladen Barišić, bivši glavni rizničar HDZ-a kojem se sudi u "aferi Fimi-medija".

"Branimire, drži se!"; rekao je Barišić Glavašu koji je sjedio sa svojim odvjetnikom.

Plan je da danas sve strane iznesu svoje žalbe, a prva će svoju žalbu iznijeti Marinka Orlić, zamjenica državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

"Smatram da su kazne za sve okrivljenike preblage" počela je svoj pledoaje o žalbi tužiteljica. Rekla je kako je Glavas zločine nad srpskim civilima na neki način poticao i odobravao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:07