TEŠKA PROMETNA

HOROR KOD VRBOVCA Audi s mladom obitelji zabio se u traktor koji je obilazio zaustavljeni BMW

 Darko Tomaš / CROPIX

U stravičnom sudaru dva automobila i traktora koji se dogodio u četvrtak oko 16,45 sati kod kućnog broja 375 Ulice Luka u istoimenom mjestu nadomak Vrbovca smrtno su stradale dvije osobe, a još najmanje dvije su ozlijeđene.

Kako doznajemo, u frontalnom sudaru poginuo je vozač i njegovo 11-godišnje dijete dok su njegova supruga te drugo dijete u teškom stanju prevezeni kolima Hitne pomoći u KBC Zagreb.

Prema informacijama s mjesta događaja, plavi BMW njemačkih nacionalnih oznaka vozio se po državnoj cesti DC-41 u smjeru Vrbovca te se kod benzinske postaje Petrol zaustavio na kolniku jer je vozač propuštao vozila s prednošću prolaska iz suprotnog smjera, s obzirom da je skretao ulijevo na makadam, navodno prema obiteljskom imanju.

Iza njega se kretao traktorist koprivničkih oznaka kojem, prema pričanjima očevidaca, činjenica da je BMW zaustavljen radi skretanja nije predstavljala ništa pa je, napominju dalje svjedoci, izvodio neke čudne manevre da je u jednom trenu čak bio na dva kotača od jačine zanošenja.

- Činilo nam se kao da je traktorist s lijeve strane htio preteći BMW ispred sebe, ali je okrznuo njegov stražnji lijevi dio nakon čega je u zanošenju završio na suprotnom kolničkom traku kojim je, iz suprotnog smjera, dolazila četveročlana koprivnička obitelj u crnom Audiju A3. Mogu samo reći da je prizor jeziv. Policija i Hitna pomoć vrlo brzo su došli. Ženu i dijete su odvezli kolima Hitne u bolnicu. Ne znam jel' i drugo dijete otišlo s Hitnom ili je ostalo zaglavljeno zajedno s ocem u autu. Sve u svemu tuga. Traktorist je tu iz susjednog sela. Neki mještani vele da ima petero djece te da mu je supruga umrla nedavno pa je propao od tuge. Tko će znati što je imao u glavi dok je nagazio na gas bez razmišljanja – kaže za Jutarnji list jedan od očevidaca.

Promet navedenom dionicom i dalje je otežan jer je očevid u tijeku i policija obavlja razgovore kako s preživjelim sudionicima sudara tako i s očevicima tragedije koja je Luku zavila u crno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:59