STRAŠNA TRAGEDIJA

IDENTIFICIRANA OBITELJ KOJA JE POGINULA U GOLFU Život izgubili otac, majka i kćer, dvije teško ozlijeđene djevojke kontaktiraju s okolinom

Očevid nakon strašnog sudara kod Bjelovara i sudski vještak Goran Husinec u krugu
 HANZA MEDIA

BJELOVAR - Dvije 26-godišnje djevojke, teško ozlijeđene u sudaru u kojemu je u utorak popodne na bjelovarskoj obilaznici poginulo pet osoba, osjećaju se bolje nakon kirurške obrade u bjelovarskoj Općoj bolnici, te unatoč teškim ozljedama glave kontaktiraju s okolinom.

"Jednoj je djevojci teško ozlijeđena glava, a drugoj glava i oba oka. Nakon kirurške obrade prebačene su na Odjel intenzivne njege", potvrdio je u srijedu ujutro novinarima dežurni kirurg bjelovarske bolnice Mladen Kovačić.

Nesreća se dogodila oko 17,20 sati, a bjelovarsko-bilogorska policija je očevidom utvrdila da je vozač Mercedesa kutinskih registracija, u kojemu su se nalazile četiri osobe, vozeći u smjeru Đurđevca iz zasad neutvrđenih razloga prešao ulijevo na suprotnu kolničku traku te se izravno sudario s VW Golfom slatinskih registracija, koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Na mjestu nesreće u Golfu je poginula tročlana obitelj iz Slatine - 66-godišnji vozač Stjepan T. te njegova 64-godišnja supruga Marijana i 31-godišnja kćer Slavica, a u Mercedesu vozač tog automobila i jedna putnica čiji identitet još nije objavljen, dok su teško ozlijeđene dvije spomenute djevojke, Josipa D. i Martina D., obje sa prebivalištem u Predavcu.

Bjelovar, 090517
U teskoj prometnoj nesreci na sjevernoj obilaznici Bjelovara u sudaru dva osobna automobila, golfa i mercedesa, poginulo je pet osoba a dvije su tesko ozlijedjene. 
Na fotografiji: policijski ocevid je u tijeku.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Željko Hajdinjak / CROPIX

Bjelovar, 090517
U teskoj prometnoj nesreci na sjevernoj obilaznici Bjelovara u sudaru dva osobna automobila, golfa i mercedesa, poginulo je pet osoba a dvije su tesko ozlijedjene. 
Na fotografiji: policijski ocevid je u tijeku.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Željko Hajdinjak / CROPIX

Zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru Mirjana Vukorepa odredila je obdukciju, koja će biti obavljena tijekom dana, kojom će biti utvrđen identitet vozača i putznica iz Mercedesa. Također je najavila uzimanje krvi i urina radi analize na alkohol.

Policija je priopćila kako je ove godine u četiri prometne nesreće na području Bjelovarsko-bilogorske županije poginulo osam osoba, dok su u cijeloj prošloj godini poginule četiri osobe u isto toliko nesreća.

Inače, lani je u Hrvatskoj u prometnim nesrećama poginulo 307 osoba, što je najmanji broj poginulih u posljednjih 60 godina od kada se sustavno prati stanje sigurnosti cestovnog prometa. U prva četiri mjeseca 2017. u Hrvatskoj je u prometnim nesrećama poginulo je 49 osoba, što je 11 poginulih manje u odnosu na isto razdoblje 2016. godine.

ANALIZA STALNOG SUDSKOG VJEŠTAKA ZA PROMET I VOZILA: 'Čeoni sudar je najopasniji, ljudi u Golfu nisu imali nikakve izglede'

- Ovdje se radi o čeono-centralnom sudaru, najopasnijem akcidentu zbog trenutačnih promjena brzina oba sučeljena vozila. Nažalost, zbog siline udara putnici u vozilu VW Golfu nisu imali velike izglede, a putnici u Mercedesu, zbog čvrstoće karoserije te veće mase vozila, nisu nužno morali smrtno stradati ako su bili pravilno vezani sigurnosnim pojasevima.

Sudar se dogodio na ravnom dijelu kolnika, s fotografija vidimo da je kolnik na mjestu sudara prožet velikim kolotrazima koji nastaju prolaskom pretovarenih kamiona. Bez obzira na to što su ti kolotrazi izrazito uočljivi, oni nisu mogli utjecati na destabiliziranje vozila u toj mjeri da bi došlo do takva sudara. Razlog sudara treba tražiti u gruboj nepažnji jednog od sudionika ili u postojanju zasad nepoznatog vozila koje je na neki način utjecalo na nastanak sudara, napisao je u svojoj analizi za Jutarnji list sudski vještak za promet i vozila Goran Husinec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:41