TRAGEDIJA

IZGORIO U STANU NA BORONGAJU, LEŽAO MRTAV DANIMA, SUSJEDI NISU PRIMIJETILI POŽAR Našla ga je sestra, a prizor koji je zatekla policija bio je jeziv

Ilustracija
 Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Puna dva dana s opeklinama 4. stupnja koje su u konačnici bile smrtonosne, ležao je na krevetu 63-godišnji Ivan H. u svome stanu u zagrebačkoj Jakšićevoj ulici.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u nedjelju oko 14.30 sati nakon što je na noge Ivanova sestra digla policiju, a potom i vatrogasce. Prizor koji ih je dočekao po ulasku u stan nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Prema prvim informacijama nesretni Ivan je zaspao na krevetu s cigaretom koja je prouzročila požar. Vatra koja je uzela maha se ugasila sama zbog manjka kisika u stanu.

Ekipe su zatvorile plin i iskopčale struju u stanu kako bi se mogao provesti očevid, a tijelo preminulog muškarca prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati ne bi li se otklonile možebitne sumnje da je smrt nastupila uslijed kaznenog djela.

Policija pretpostavlja da se tragedija dogodila između 30. prosinca popodne i 1. siječnja, a ono što dodatno zaprepašćuje sve redom je da nitko od susjeda u zgradi požar nije vidio, a niti je osjetio dim na 4. katu te peterokatnice na Borongaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:06