STRAVA KOD STAROG GRADA

JEZIVO OTKRIĆE NA SMETLIŠTU NA OTOKU HVARU Zaprepašteni građanin pronašao lijesove s ljudskim posmrtnim ostacima i odmah obavijestio policiju

Ilustracija
 Hanza Media

Vijesti s otoka Hvara iz tjedna u tjedan ne prestaju šokirati, kako lokalno stanovništvo, tako i ostatak zemlje. Nakon što je prije tjedan dana psihički rastrojeni muškarac drškom motike nasmrt istukao vremešnog oca u mjestu Dol jer 'je imao poslanje s neba', u Općini Stari Grad na deponiju otpada pronađeni su raspadnuti lijesovi s posmrtnim ostacima više osoba.

U tijeku je policijski očevid i provode se izvidi kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do impoviziranog 'groblja', odnosno zašto su lijesovi završili na smetlištu uz naselje Malo Selo nadomak Staroga Grada.

Kako doznajemo, u petak oko 15 sati hvarska policija zaprimila je od šokiranog građanina anonimnu dojavu da se na spomenutom smetlištu nalaze raspadnuti lijesovi s posmrtnim ostacima. Prema neslužbenim informacijama, jedna Hvaranka angažirala je osobe da joj očiste grobnicu. No, očito se tijekom 'čišćenja' naišlo na nekoliko prepreka, a jedna od njih bili su i sanduci s kostima u vrlo lošem stanju.

Je li to 'čišćenje' bilo u skladu s propisima i po pravilima struke te uz odobrenje sanitarnog inspektora, pokazat će istraga. Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su za Jutarnji list da je na otpadu u Starome Gradu napravljen očevid temeljem dojave te da su o nesvakidašnjem slučaju izvijestili Državno odvjetništvo, sanitarnog inspektora i inspektora zaštite okoliša.

Odbačene ljudske kosture preuzelo je pogrebno poduzeće Lovrinac, koje će ih odnijeti na Odjel patologije splitske bolnice na obdukciju.

U hvarskim kuloarima sumnja je bačena na jednog od lokalnih grobara, no postoje li 'propusti s njegove strane ili je pak u pitanju besramna namjera' tek se treba utvrditi.

Vlasnica groba i njezina obitelj navodno su s područja Sućurja, a ovakav scenarij nije im bio ni na kraj pameti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:44