DETALJI IZ OPTUŽNICE

KAKO SU VALENTINO I MUTO UPALI U MAMIĆEVU VILU I UKRALI MU SATOVE I NAKIT Ma samo smo došli prositi: kucali smo mu, ali nije nitko otvarao pa smo ušli

Dvojac, Valentino i Muto, dovezao se VW Tuoranom, a dok su krali stražu im je držao jedan maloljetnik
 Hanza Media

Tino M. (26), zvani Valentino, i Daniel S. (20), zvani Muto, uskoro će sjesti na optuženičku klupu Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu jer su okrivljeni da su prošle godine u veljači provalili u vilu Zdravka Mamića na zagrebačkom Tuškancu i prisvojili si predmete vrijedne gotovo 400.000 kuna.

Ostavili su otiske

Uhićeni su zahvaljujući snimkama nadzornih kamera koje su “uhvatile” VW Touran zagrebačkih oznaka kojim su se dovezli do Mamićeve vile, a istražiteljima su od koristi bila i tri ostavljena otiska prsta dok su češljali po kući.

Optužnica tereti dvojac da su 5. veljače između 17.25 i 20 sati krenuli u akciju neovlaštenog stjecanja tuđih predmeta velike vrijednosti. Tino, Daniel i jedan od dvojice maloljetnika preskočili su dva metra visoku ogradu, ušli u dvorište i obili vrata prizemne terase.

Za razliku od tinejdžera koji je ostao čuvati stražu, Tino i Daniel su ušli u kuću i sve ispreturali. Ukrali su ručne satove Hublot s dva reda dijamanata i crnom narukvicom od kaučuka, crni muški ručni sat Audemars Piguet, sat Ulysse Nardin s gumenom crnom narukvicom i crnim kućištem te ženski Rolex srebrno-zlatne boje s metalnom narukvicom.

Svaki od satova vrijedan je najmanje 10.000 eura, a osim skupocjenih satova, optuženi su da su ukrali narukvicu s privjeskom, dvije kožne narukvice marke Balenciaga i dva zlatna lančića, vrijedne 50-ak tisuća kuna.

- Došao sam na ideju da zajedno s prijateljima idemo prositi kod Mamića pa sam u tu svrhu i posudio auto od šogorice. Znao sam gdje živi Mamić jer sam tamo nekad odlazio u diskoteku.

Vozio sam Touran do Tuškanca i ostavio ga parkiran 50 metara dalje od njegove kuće. Jedan od maloljetnih prijatelja ostao je u autu dok smo Daniel, ja i drugi maloljetnik preskočili ogradu. Prvo smo kucali na vrata, ali nitko nije otvorio pa smo se stepenicama popeli do staklenih vrata koja su bila otključana.

Nismo provaljivali. Ušli smo u kuću i iz spavaće sobe uzeli jastučnicu u koju smo stavili nekoliko košulja i alkoholna pića.

No, nikakve dragocjenosti nismo uzeli. Nismo dogovarali provalu, nego smo išli k Mamiću prositi. Sve do ulaska u kuću ni sami nismo znali što ćemo učiniti - ispričao je istražiteljima Tino M., pravdajući se da su tijekom šetnje po Mamićevoj vili “nosili rukavice zbog hladnog vremena”.

Snimile ih kamere

Krađu je djelomično priznao i Daniel S., dodajući da su Mamiću na vrata čak i zvonili, ali nitko nije otvarao pa su sami ušli.

Priznao je da su uzeli košulje, hlače i alkohol, ali i da je Tino uzeo i 100 eura.

- Nikakve dragocjenosti uzeli nismo. Alkohol smo popili, a ostatak stvari mislim da je bačen - pravdao se Daniel S.

Zdravko Mamić nakon ulaska u kuću nije odmah shvatio da je imao provalnike.

- Nakon ulaska u kuću prvotno nisam vidio koje su stvari ukradene jer su svi predmeti otuđeni iz sobe moje kćeri. Čim sam utvrdio što je ukradeno, prijavio sam policiji.

Osobe su protutnjale cijelom kućom, predmeti su bili razbacani, a tijekom očevida utvrđena su oštećenja na staklenim vratima kroz koja su očito osobe ušle u kuću - rekao je Mamić čije tvrdnje potkrepljuje i videonadzor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 21:36