STRAŠAN ZLOČIN

MISTERIJ SMRTI BRATA UGLEDNE DARUVARSKE DOKTORICE Likvidiran je nožem, a zatim bačen u bunar pred kućom jednog od dvojice osumnjičenih mladića

Dalibor Melvard (63), koji je nestao 24. lipnja ove godine, umro je nasilnom smrću. Po svemu sudeći, ubijen je već na dan nestanka.

Njegovo mrtvo tijelo, kako je policija u međuvremenu potvrdila, pronađeno je u srijedu u bunaru jedne obiteljske kuće u Daruvaru. Prema informacijama s terena, radi se o kući u Gundulićevoj ulici, gdje je nakon pronalaska tijela, zbog sumnje na nasilnu smrt, proveden očevid. Policija je samo kratko priopćila da je očevidom rukovodila zamjenica Županijske državne odvjetnice u Bjelovaru uz pomoć policijskih službenika PU bjelovarsko-bilogorske i stručnu pomoć vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba.

Volio je društvo

“Vezano za predmetni događaj provode se potrebne dokazne radnje te je u tijeku intenzivno kriminalističko istraživanje koje se nastavlja radi utvrđivanja svih odlučnih činjenica”, stoji u priopćenju policije. Kako neslužbeno doznajemo, policija je na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su povezani s ovim nemilim događajem privela dvojicu muškaraca iz Daruvara u dobi od oko trideset godina. Navodno je glavni osumnjičenik korisnik obiteljske kuće ispred koje se nalazi bunar u kojem je pronađeno mrtvo tijelo Dalibora Melvarda.

Podsjetimo, Melvard je otišao od kuće 24. lipnja i od tada mu se izgubio svaki trag. Njegov nestanak prijavljen je policiji dva dana kasnije. Od osoba koje su ga poznavale doznajemo da se radilo o siromašnom samcu, koji je volio društvo, a navodno je bio sklon alkoholu. Njegova sestra, kažu nam mještani, je ugledna daruvarska liječnica. Naši sugovornici kažu kako im nije poznato da bi Dalibor Melvard imao bilo kakve odnose s osobama koje se sada dovode u vezu s njegovim ubojstvom. Pritom su iznijeli pretpostavke da su se možda slučajno sreli u nekom ugostiteljskom objektu te kasnije zajedno otišli na piće u kuću u kojoj je Dalibor Melvard na koncu ubijen. Naime, tvrde da se u toj kući češće znalo okupljati društvo i piti te da je policija već više puta tamo morala intervenirati zbog raznih incidenata.

Snimali mobitelom?

Navodno je u kući u Gundulićevoj ulici već bilo tučnjava, razbijenih glava i napada nožem, a svi ti incidenti povezivali su se s pijanstvom određenih sudionika, posebice Danijela P. koji je unajmio kuću. Prema kazivanju susjeda, on je zbog tih incidenata više puta na kraće vrijeme završavao u zatvoru. Sada je priveden na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je ubio Dalibora Melvarda. Prema neslužbenim informacijama, istražiteljima zasad nije jasan motiv ubojstva, osim da je možda alkohol doveo do sukoba koji je kobno završio.

Uz Danijela P. policija je na krim obradu privela i njegova prijatelja Kristijana P., a spominjalo se da policija traga za još nekim osobama koje su možda bile u društvu kritičnoga dana. No, u četvrtak nije bilo moguće doznati sumnjiči li policija spomenutu dvojicu za ubojstvo kao supočinitelje ili ih na drugi način dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom, ali možda i s prikrivanjem zločina. Iz kruga istražitelja doznajemo da je nesretni Dalibor Melvard ubijen po svemu sudeći nožem ili sličnim oštrim predmetom. Počinitelji su potom njegovo tijelo bacili u bunar kako bi prikrili nedjelo. Daruvarom se u četvrtak proširila priča i da su ubojice sve to snimali mobitelima. No, iz izvora bliskih policiji rečeno nam je da istražitelji nemaju saznanja o postojanju takve snimke te da je ta informacija vjerojatno netočna.

Do četvrtka kasno poslijepodne kriminalističko istraživanje nad dvojicom privedenih još nije bilo okončano niti su protiv njih podnesene kaznene prijave nadležnom tužiteljstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:03