POŽAR NA KAJZERICI

Na parkiralištu pred zgradom zapaljen Passat zaštitara tvrtke Lupus zaštita

U krugu: vlasnik vozila Dean Golubić
 HANZA MEDIA

Nepoznati počinitelj zapalio je u subotu oko 22 sata crni Passat Deana Golubića, vlasnika zaštitarske tvrtke Lupus zaštita, koji koristi njegov direktor Marinko Bobinac, na parkiralištu ispred stambene zgrade na III. južnoj obali na broju 13 u novozagrebačkom naselju Kajzerica.

Automobil je izgorio unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca koje su zvali i Bobinčevi susjedi. - Čule su se dvije jake eksplozije, ali nakon što je auto već počeo gorjeti. Vjerojatno je to bilo posljedica eksplozije guma i rezervoara s gorivom. Hvatao nas je prvi san pa nismo vidjeli kad je izbila vatra. Vlasnik auta je mlađi čovjek, viđali smo ga sa suprugom i dvoje djece, sinčićem i curicom - rekli su nam neki od stanara iz susjedne zgrade.

Detonacija

Jedna od Bobinčevih susjeda kaže da on dugo već stanuje u toj zgradi, ali da ne zna čime se bavi. Rekla je kako je ona vidjela vatru i čula da su susjedi zvali vatrogasce te nas uputila na vlasnika vozila. Pozvonili smo na prezime Bobinac uz koje stoji Lupus zaštita d. o. o. u namjeri da porazgovaramo s korisnikom vozila, ali nitko nije odgovarao. Neki od stanara susjednih zgrada jučer prije podneva od nas su samo doznali da je prethodne večeri zapaljen auto u njihovu susjedstvu. Ali, neki su nam ispričali da je policija nakon što je sinoć brzo došla na mjesto požara, na kojem je sukljao gusti dim, i jutros bila na požarištu. - Uzimali su otiske i još neke tragove. Bili su cijelo jutro - kazala nam je jedna stanarka. Noviji model Passata oznake 3967-FA izgorio je u cijelosti, a u unutrašnjosti vozila bila je registarska pločica, naslon za glavu dječje sjedalice ostao je gotovo neoštećen, a čini se da je detonacija izbacila poklopac rezervoara za gorivo. Ili ga je prethodno skinuo netko tko je podmetnuo požar.

Korisnika vozila Marinka Bobinca, direktora tvrtke Lupus zaštita d. o. o., potkraj 2006. godine zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo optužilo je zbog incidenta koji se 2005. dogodio u kafiću ‘’Black&White’’ u Chromosovu tornju u kojem su sudjelovali i sinovi bivšeg saborskog zastupnika SDP-a Mate Arlovića, Titov praunuk Žarko te dvojica boksača. Bobinac je ponovo bio u fokusu medija kada je 21. svibnja ove godine tijekom prosvjeda udruge U ime obitelji “Za život, obitelji i Hrvatsku”, dok se povorka kretala od Glavnog kolodvora prema Trgu bana Jelačića, nasrnuo na djevojku koja je stala pred kolonu i zaustavila je. Bobinac je prvi nasrnuo na djevojku, nakon čega su mu se priključili i ostali zaštitari.

Istraživao ih MUP

Zaštitarska tvrtka Lupus 2008. godine našla se pod istragom MUP-a zbog optužbi da je obavljala poslove zaštite bez sklopljenih ugovora s klijentima. MUP-ovi inspektori ustanovili su niz nezakonitosti u radu te tvrtke i odgovornih osoba. Kako je MUP ustanovio, zaštitarska tvrtka obavljala je poslove zaštite bez sklopljenih ugovora s klijentima, a čuvarske poslove su obavljale osobe koje nemaju dozvolu za obavljanje tih dužnosti. Prema podacima Poslovne Hrvatske iz 2015. godine, vlasnik i direktor te tvrtke sa sjedištem u Varaždinu, Dean Golubić, ima 10 zaposlenih i u 2015. godini uprihodio je nešto više od 1,6 milijuna kuna. Prema prijašnjim pisanjima medija, vlasnik tvrtke Dean Golubić vodio je i dio prosvjeda protiv tadašnje premijerke Jadranke Kosor.

Policija o ovom događaju nije izvijestila ni SMS porukom, ni u informaciji o događajima važnim za sigurnost građana. Kako smo doznali od stanara, prava je sreća što u požaru nisu oštećeni i neki od automobila koji su bili parkirani do Passata koji je zapaljen, ali to je vjerojatno spriječila brza intervencija njihovih vlasnika koji su preparkirali vozila. Policija nije do jučer poslijepodne odvezla automobil radi vještačenja o eventualnim uzrocima požara, ali se moglo primijetiti da je kraj vozila bio izvađen akumulator.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 02:13