DUBRAVKO VRBANIĆ

NASILNIK KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU SE NE KAJE Nožem nasred tržnice pred djecom i zaprepaštenim građanima izbo suprugu: 'Što je tražila, dobila je!'

Dubravka Vrbanića supruga je napustila prije desetak dana i prema nekim izjavama povod njegova osvetničkog brutalnog čina mogla bi biti ljubomora. Na ispitvanju u tužiteljstvu nije iznosio obranu. Određen mu je pritvor
 Robert Fajt / CROPIX

Dubravko Vrbanić (46) iz Draganića pokraj Karlovca u utorak u 10.30 sati na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu nije otkrio zašto je točno 24 sata ranije lovačkim nožem gotovo na smrt izbo svoju suprugu Dubravku na karlovačkoj Gradskoj tržnici, jer se branio šutnjom.

Ali, dok je u ponedjeljak čekao na karlovačkoj tržnici da ga policija uhiti, hladnokrvno je komentirao pred svjedocima koji su rekli da je bio vidno pijan: - Ispikal sam ju. Dobila je što je tražila - komentirao je svoj čin Dubravko Vrbanić.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić potvrdio nam je da je sudac istrage Županijskog suda prihvatio njihov prijedlog za određivanjem istražnog zatvora osumnjičeniku iz dva razloga: opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odnosno bojazni da bi mogao dovršiti ono što je počeo - ubiti jadnu ženu.

Prema izjavama brojnih svjedoka, motiv napada mogla bi biti ljubomora, odnosno osveta ostavljenog muža, s obzirom na to da ga je supruga napustila prije desetak dana. Našli su se na parkiralištu, no razgovor o njihovim problemima ubrzo je prerastao u svađu, a svađa u fizički sukob za koji je Dubravko bio spreman, jer ga je očito i planirao - došao je naoružan dugim lovačkim nožem.

Obilno je krvarila

Ženu s kojom je u braku dva desetljeća izbo je po trbuhu, grudnom košu i rukama. Bježeći pomoć je tražila od prolaznika, a jedan od njih, Nenad Tvrdinić, priskočio joj je u pravom trenutku, uvukao je u kladionicu i pružio joj prvu pomoć do dolaska Hitne, koju je ona dočekala u besvjesnom stanju. S obzirom na to da je obilno krvarila, prava je sreća da uspjela preživjeti tdo operacije u Općoj bolnici Karlovac.

Zdravstveno stanje joj je i dalje teško i život joj je ugrožen. Pomahnitalog Dubravka u naumu da mu ubije majku spriječio je njihov sin, koji mu je uzeo nož. Svojim vapajima nije ga uspjela odvratiti ni malodobna kći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:55