TRAGEDIJA NA BALDEKINU

NOVI DETALJI MISTERIOZNE SMRTI U ŠIBENSKOM NEBODERU Žena je u svom stanu izdahnula na rukama liječnika: 'Gospođa Rosa se često svađala sa sinom...'

Zgrada u šibenskoj gradskoj četvrti Baldekin u kojoj je u četvrtak preminula ženska osoba. Još uvijek se utvrđuje je li u pitanju bila nasilna smrt.
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Šibenčanka stara 60 godina preminula je u četvrtak ujutro, nešto iza deset sati, na rukama liječnika i osoblja tima hitne medicinske pomoći. Nesretna žena preminula je u svom stanu na prvom katu takozvane 17-katnice u šibenskoj gradskoj četvrti Baldekin, koja se nalazi na križanju Skopske i Bosanske ulice.

- Dojavu o ovom događaju policija je zaprimila od Hitne službe u 9,55 sati. Liječnički tim bezuspješno je pokušao reanimirati ženu, ali je, nažalost, dvadeset minuta kasnije konstatirana njezina smrt. Kako liječnici nisu mogli sa sigurnošću utvrditi je li posrijedi prirodna smrt, u istragu svih okolnosti uključeno je Županijsko državno odvjetništvo. Po nalogu zamjenika županijskog državnog odvjetništva, koji je preuzeo istragu, tijelo je prebačeno na Odjel patologije šibenske bolnice na kojemu će se obdukcijom utvrditi uzroci smrti – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Ona, nam, pak, nije mogla kazati je li su obavljenim očevidom u stanu uočeni bilo kakvi tragovi nasilja na tijelu preminule žene.

Na pitanje je li istražitelji sumnjanju na nasilnu smrt, odnosno je li majku ubio sin s kojim je živjela u svojem stanu, kako su o tome tijekom dana naveliko brujali kuloari gradske četvrti Baldekina, i je li je sin priveden, nije nam htio u četvrtak navečer odgovoriti Emilijo Kalabrić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva.

- Istražne radnje su u tijeku, očekujemo i nalaz obdukcije. Ništa se još sa sigurnošću ne može reći. O svemu ćemo se oglasiti službenim priopćenjem u petak ujutro – kratko nam je kazao Kalabrić.

Od stanara ove 17-katnice, inače, najvišeg nebodera u Šibeniku, s kojima smo razgovarali doznali smo da je 60-godišnjakinju u besvjesnom stanju pronašao njezin brat te odmah pozvao hitnu pomoć.

Nekolicina stanara koji žive nekoliko katova iznad potvrdili su nam da su majka i sin živjeli zajedno u teško narušenim obiteljskim odnosima i da su se iz njihova stana često mogle čuti žestoke svađe. Dodali su kako u četvrtak ujutro nisu ništa posebno čuli iz stana preminule žene, te da ih je u poslijepodnevnim satima o ovoj obitelji ispitivala i policija.

- I majka i sin vrlo su rijetko komunicirali s ostalim stanarima zgrade, gotovo pa nikako. Iako su u našoj zgradi živjeli dugi niz godina, ne znam im ni prezime. Poznato mi je tek da se majka zove Rosa, a sin Berto, i da je on njezino izvanbračno dijete. Nažalost, oboje su imali psihičke poremećaje te su, koliko mi je poznato, u nekoliko navrata bili hospitalizirani na Odjelu psihijatrije šibenske bolnice – ispričao nam je sredovječni stanar ove zgrade, koji nije želio da mu spominjemo ime.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:22