HOROR U ZAGREBU

NOVI DETALJI UBOJSTVA KOJE JE ZAPREPASTILO HRVATSKU David je Kristinu izbo više od 30 puta. Slomljena baka se prisjetila zadnjeg susreta s unukom

Iako mu je sud u 2015. izrekao mjere zabrane približavanja, David Komšić tri je puta prekršio zabranu
Lijevo: Baka ubijene Kristine, desno: David Komšić

Kristina Krupljan (18) sa zagrebačke Volovčice krajem ožujka trebala je napuniti 19 godina, no njezin život u srijedu oko 21.30 sati bešćutno je ugasio njezin bivši dečko i stari policijski znanac David Komšić (19), koji se očito nije mogao pomiriti s činjenicom da Kristina ima novog odabranika s kojim je navodno čekala dijete.

Višestruke ubodne rane nožem, koji je u bijegu odbacio u kontejner za smeće na Vukovarskoj ulici, stotinjak metara od svoje obiteljske kuće, nanio joj je u njezinu Opelu na parkiralištu Prilaza sv. Josipa Radnika. Zločin se dogodio nakon večernjeg izlaska koji je trebao biti, ako je suditi prema tvrdnjama Vesne Krupljan, majke ubijene djevojke, “oproštajka za dobra stara vremena i službeni prekid”. Nakon što je Kristinu divljački više od 30 puta izbo pred zgradom gdje živi te ju ostavio u upaljenom autu, Komšić je otrčao na drugi kraj Volovčice i prema riječima svjedoka, nakon ulaska u obiteljsku vilu rastrojeno vikao: “Zovite Hitnu, zovite policiju”, te se potom predao u policijsku postaju.

Bilo je pitanje vremena

- Bilo je samo pitanje vremena kad će joj nauditi. Davidu nije odgovaralo što je odlučila prekinuti i što je u drugoj vezi s dobrostojećim arhitektom iz Pule, koji živi na Trešnjevci i s kojim je bila trudna dva mjeseca. Eto, mogu samo zaključiti da ju je ubio jer je i dalje bila dobra s njime kad je on prema njoj bio najgori. Najmanje ga je tri puta prijavila policiji, bila mu je čak i izrečena zabrana približavanja koja je u međuvremenu ukinuta. Zamislite, pa Kristina i David su djeca. Znaju se od osnovne škole. Prekidali su nekoliko puta. Znate kakva je ta mladenačka ljubav. Prvo ide pa onda ne ide. I tako u krug. Lani kad je slavila punoljetnost i organizirala rođendansku zabavu, David joj je dao prsten i veliki buket ruža.

Dolazila je ljuta

O vezi s njim nije previše pričala. No u zadnje sam vrijeme vidjela da je nešto muči. Nakon druženja s Davidom kući je dolazila ljuta - ispričala je za Jutarnji list u potpunom šoku majka ubijene djevojke, pritom strahujući kako bi se “David i za smrt njezine kćeri mogao izvući ili proći lišo”. Misli pritom na stravičnu prometnu nesreću od travnja prošle godine kada je vozeći Mercedes na križanju Vukovarske i Donjih Svetica nesuđeni zet, inače sin poduzetnika, usmrtio umirovljenika koji je pretrčavao kolnik.

Za razliku od Kristine koja je posjećivala Komšiće i navodno bila miljenica Davidove majke, David je u stan Krupljanovih ulazio samo ako je ona bila sama.

- Zgazio je čovjeka, i nikom ništa. Prijavljivali smo ga za prijetnje, i opet ništa.

Ukrao joj je i mobitel. Udario ju je nogom u glavu. Čak mi je policajac u postaji rekao jednom prigodom: ‘Davida nam je već preko glave’. S njim kao da se nitko ne želi baviti - tvrdi još majka preminule. Kristinina baka Marija, pak, ne prestaje liti suze. U mislima su joj posljednje Kristinine riječi koje joj je uputila par sati prije ubojstva.

- Kad se vratila od prijateljice, pitala sam je što će jesti. Rekla mi je: ‘Nisam gladna. Idem još van, ali neću dugo’. Ne sjećam se je li se baš sredila za izlazak ili ne. Ali ona se uvijek lijepo oblačila. Držala je do odjeće. Ima jako puno pari cipela. One su joj slaba strana.

Kad nam je susjed rekao da su nam Kristinu ubili, Vesna je totalno poludjela od očaja, a ja sam se izgubila. Dok su vani obavljali očevid uz tijelo, nama je Hitna pružala pomoć - kroz suze nam je ispričala Kristinina baka Marija.

Oštetio joj auto

Dodala je da je Kristinu shrvala prometna nesreća na Sveticama kada je David usmrtio pješaka. Bilo joj je žao što je izgubio vozačku, a ona je prošle godine položila vozački te joj je tetak Nikola Šantić, kao nagradu, poklonio svoj stari Opel. U studenom ga je David s trojicom prijatelja, ako je suditi prema prijavi, demolirao na Bukovačkoj. U popravak su uložili 10 tisuća kuna, a taj slučaj nije okončan.

Baka tvrdi kako je Kristini često znala govoriti da David nije za nju, no unuka joj je govorila da se ne miješa.

Novog Kristinina dečka ni baka ni majka nisu upoznale i gotovo ništa o njemu ne znaju. David Komšić će nakon dovršenog kriminalističkog ispitivanja biti priveden uz kaznenu prijavu u Državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:26