OŠTEĆENI I AUTOMOBILI

Otkrivamo razlog zbog čega je postavljena bomba u Zagrebu

 Davor Pongračić / Bruno Konjević / Hanza Media

Jutros malo nakon 7 sati u Sutlanskoj ulici u Zagrebu nepoznati je počinitelj aktivirao eksplozivnu napravu, najvjerojatnije ručnu bombu, potvrdili su za Jutarnji.hr iz PU Zagrebačke.

Jedna je osoba ozlijeđena, riječ je o ženi staroj 76 godina, a nekoliko je automobila u blizini oštećeno eksplozijom. Policija je na mjestu događaja i provodi se očevid.

- Supruga je bila naručena kod zubara u Runjaninovoj i kad je prolazila cestom nešto je grunulo. Ona nije ništa vidjela, samo je prolazila cestom kad je puklo. Izvadili su joj geler od bombe iz leđa. Još nije došla k sebi, u šoku je, ali bit će dobro - rekao nam je Ivan P., suprug ozlijeđene Dušanke P. koja stanuje nedaleko od mjesta eksplozije.

Kako smo neslužbeno doznali, eksploziji je prethodio sukob vlasnika Industry bara i njegova najmoprimca koji traje još od prošle godine. Vlasnik prostora sklopio je višegodišnji ugovor o najmu sa ugostiteljem koji ima sjedište tvrtke u Stolačkoj ulici na Knežiji, ali je već nakon godinu dana od njega zahtijevao da izađe iz prostora, što je on odbijao.

U međuvremenu su navodno rezani i kablovi, bilo je i više verbalnih sukoba koji su jutros kulminirali obračunom koji je okončan aktiviranjem eksplozivne naprave. Policija je tijekom očevida blokirala dio Bednjanske ulice, a pozvali su i vlasnike oštećenih vozila.

- Čula sam eksploziju, kasnije sam čula i sirenu hitne pomoći - rekla nam je prodavačica u pekarnici.

Korištenjem GDi proizvoda i platformi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:13