'OPERIRALI' MJESEC DANA

PALI PLJAČKAŠI Diljem Hrvatske 'obrađivali' bankomate, ukrali više od 100.000 kuna, ulovili ih u Mercedesu na granici

 Marko Miscevic / Ilustracija / CROPIX

Policajci riječke Službe organiziranog kriminaliteta u suradnji s međimurskim, zagrebačkim, zadarskim i varaždinskim kolegama uhitili su dvojicu državljana Bugarske u dobi od 30 i 32 godine zbog kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Policija ih tereti da su u vremenu od 28. listopada do 20. studenoga ove godine na području cijele Hrvatske korištenjem bankovnih i raznih kartica nekoliko trgovačkih lanaca "napali" bankomate više novčarskih ustanova.

Kako ističu u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, banke su oštetili za iznos veći od 100.000 kuna.

Prema neslužbenim informacijama, bugarski prevaranti uhićeni su na području Međimurske županije, dok su pokušavali preko državne granice svojim Mercedesom bugarskih registarskih oznaka napustiti teritorij Republike Hrvatske, a zaustavljeni su temeljem tjeralice koju je izdala primorsko-goranska policija. Novac su podizali u Rijeci, Splitu, Zadru, Zagrebu i Varaždinu koristeći popularnu metodu "cash trapping", odnosno ugrađujući takozvane hvatače novčanica na dijelu sklopa predviđenog za izlaz novčanica.

U sklopu dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga vozila koje su koristili te im je pronađeno i oduzeto više od 12.000 eura, kao i predmeti kojima su "obrađivali" bankomate - alat, bankovne i druge kartice te slično.

Prema dosad utvrđenome, dvojica bugarskih državljana sumnjiče se za 14 kaznenih djela računalne prijevare i 14 kaznenih djela teške krađe.

U PU PG navode kako su obojica predana pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:35