POTRAGE

POLICIJA TRAGA ZA ČAK DVOJICOM SVOJIH KOLEGA! Nestao i umirovljeni kriminalist Petar Manojlović, nakon poziva preko Vibera gubi mu se svaki trag

 Petar Manojlović i Ivan Moguš

Zagrebački policajci unazad mjesec dana tragaju za čak dvojicom svojih kolega. Osim Ivana Moguša (35), policijskog službenika i člana Ekipe za očevid PU zagrebačke koji se prošlog petka udaljio u nepoznatom smjeru nakon odrađene noćne smjene, svaki trag od 21. studenoga gubi se i Petru Manojloviću (66), umirovljenom policajcu, nekadašnjem pomoćniku načelnika za krim policiju PP Trnje.

Signal mobitela

I dok je Moguš zadnji put viđen u zoni Autobusnog kolodvora Zagreb gdje ga je ostavio kolega nakon posla te sa sobom nije imao mobitel, Manojlović je od kuće odšetao u nepoznato, prešao je most Mladosti, a signal mobitela prije nego što je ugašen uhvaćen je u naselju Zapruđe. Tog je puta komunicirao i preko aplikacije Viber. Nije poznato s kime.

- To jutro popili smo kavu i doručkovali. Zvala sam ga da ide sa mnom u grad platiti neki račun, ali mi je rekao da mu se ne da, da odem sama i da ćemo, kad se vratim, otići u Vodovod.

Ostavio novac

Oko 11.30 sati vratila sam se kući, a njega nije bilo. Javio mi se da je u Zapruđu i da je izašao prošetati. Znali smo često ići u Plodine, pa sam mislila da je otišao usput do trgovine. Zadnji signal njegova mobit ela lociran je u 11.40 sati na Savici. Kući se više nije vratio.

Doma su ostali njegovi dokumenti i novac. Sa sobom je ponio samo mobitel, ZET-ov pokaz i ključeve stana kojima je zaključao dom - rekla je za Jutarnji list Manojlovićeva supruga kojoj je susjed, nakon što je krenula u potragu za suprugom, rekao da ga je prije odlaska u šetnju vidio ispred kuće kako na autu provjerava akumulator. Manojlovića su u posljednje vrijeme mučile crne misli koje, međutim, njegove liječnike nisu zabrinjavale.

Taj umirovljeni kriminalist u penziji je gotovo 25 godina i otišao je na vlastiti zahtjev čim je stekao uvjete kako bi skrbio o djeci.

Stalne dojave

- Zapruđe kao da je ukleto. U posljednje vrijeme gledam po medijima kako ljudi stalno nestaju u toj zoni. Na dan Petrova nestanka jedna poznanica je rekla da ga je vidjela na Črnomercu u tramvaju, odnosno da je sjeo iza vozača i imao je vrećicu s mandarinama, nakon čega je izašao napolje. Je li planirao otići? Je li mu se nešto dogodilo i je li mu mobitel ukraden? Ne znam što da mislim. Dan nakon nestanka, pak, druga osoba mi je rekla da ga je vidjela kod pothodnika Utrina/Zapruđe. Tražit ću ga dok ga ne nađem. Fali mi - rekla je Manojlovićeva supruga koja je s Petrom u braku 41 godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:14