ZAKLAO IH NOŽEM

POZADINA STRAŠNOG ZLOČINA U DUBRAVI Ubojica nije našao ljubavnika svoje djevojke pa mu je ubio oca i susjeda?

 Boris Kovačev / Hanza Media

NOVO - Policija je uhitila muškarca kojega sumnjiči da je u četvrtak u zagrebačkoj Dubravi hladnim oružjem, najvjerojatnije nožem, ubio dvojicu muškaraca od 67 i 42 godine.

- Jedna je osoba uhićena povodom ovog kaznenog djela i u tijeku je kriminalističko istraživanje - navode u petak ujutro iz Policijske uprave zagrebačke, iz koje kažu kako je osumnjičenik priveden u četvrtak navečer.

Dvojica muškaraca ubijena su u četvrtak oko 17 sati u naselju Gornja Dubrava, na adresi Cuglini 13.

-------------------------

Beživotna tijela dvojice muškaraca, inače kumova i prvih susjeda, pronađena su u četvrtak u poslijepodnevnim satima u lokvi krvi u obiteljskoj kući jednoga od njih, u Ulici Cuglini u Dubravi, a policija sumnja da ih je obojicu nožem ubio isti počinitelj.

Vlado Plešej (67) i Ivica Pilija (42), prema neslužbenim informacijama, zadobili su višestruke ubode, a navodno je neposredno prije pronalaska tijela jedan mlađi muškarac viđen kako napušta kuću.

Šok u Cuglinima

“Ubijeni su, obojica su mrtvi”, jecala je mlada kćer ubijenog Pilija koju su susjedi tješili. Na mjestu događaja zatekli smo i suprugu ubijenoga Plešeja, Gordanu, koja nam je također u potpunom šoku rekla kako je toga dana otišla na posao te kako su je nazvali oko 18 sati i rekli joj za tragediju. Prema neslužbenim informacijama, ranije toga dana, oko 11 sati, nekoliko nabildanih mladića je navodno automobilom došlo u njihovu ulicu, te su prijetili i trubili, navodno tražeći Plešejeva sina, no nakon što je izbila prepirka, mladići su otišli.

Kako smo dalje doznali od članova obitelji i susjeda ubijenih, povod nenajavljenom posjetu nervoznih mladića bile su ljubavne razmirice, odnosno, navodna veza između Plešejeva sina i supruge jednoga od mladića iz automobila. Čitav sukob kulminirao je kada je djevojka prije nekoliko dana iz vrtića odvela dijete koje ima s bivšim dečkom. Djetetov otac policiji je prijavio otmicu. Navodno je od tada i policija u potrazi za djevojkom, njezinom kćerkicom, ali i sinom pokojnoga Plešeja, koji je također prijavljen zbog otmice.

No, paralelno s policijskom istragom, djetetov otac te bivši dečko djevojke mlađega Plešeja s prijateljima je krenuo pred kuću Plešejevih kako bi se obračunao s novim dečkom svoje bivše djevojke. Međutim, nakon što su ih Plešejevi otjerali, prema izjavama nekih od očevidaca, mladić se oko 17 sati vratio u Cugline, međutim, ovaj put je bio sam.

Žiurno se udaljio

Upravo zbog izjava nekih svjedoka koji tvrde da je taj mladić bio osoba koja je ušla u kuću neposredno prije ubojstva te se zatim brzo udaljila, policija sumnja da je upravo taj mladić ubio dvojicu muškaraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 01:39