SUĐENJE DINI KULIŠEKU

PRIJATELJI IZ DJETINJSTVA OPISALI TRANSFORMACIJU MLADIĆA U PSIHA 'Bio je pobožan, a mjesec dana prije krvoprolića me počeo ispitivati o sotonizmu'

Dino Kulišek
 Tea Cimas / CROPIX

Mladom Dramljaninu Dini Kulišeku sudi se jer je 13. srpnja 2014. višestrukim ubodima nožem ubio Ivana Jagodića iz Crikvenice, a njegovu djevojku Meriem Demo na isti način teško ranio, a spasilo ju je što je ostala ležati na podu i pravila se mrtva.

U četvrtak je prvo svjedočio njegov prijatelj iz djetinjstva koji je ispričao:

- Dino Kulišek je uvijek bio pobožan, išao je u crkvu i nije mi bilo jasno zašto me ispituje o sotonizmu. Promijenio se zadnjih mjesec dana prije događaja. Samo je šutio i počeo bi se smijati, bez povoda. Govorio mi je da čuje glasove, da ga progone, da ne može spavati. Jednom kada smo trčali, a znali smo to raditi za trening, samo se zaustavio i počeo pričati o tim glasovima. Ispitivao me je da li mu čitam misli, sumnjao je da glasove koje čuje i ja mogu čuti. Čudno se ponašao, jednom je motorom uletio u jednosmjernu ulicu sa 60 na sat, govorio sam mu da stane, ali nije me slušao i imali smo lakšu prometnu nesreću. Jednom je u 11 navečer glasno puštao muziku kraj hotela, ljudi su se bunili, ali on nije nikoga htio slušati, pa ni nas. Godinu dana prije događaja pao je u nesvijest iz čistog mira i počeo se tresti, a poslije se ničega nije sjećao.

Kulišekov prijatelj iz djetinjstva ispričao je kako ga je Dino nazvao iz bolnice za osobe lišene slobode mjesec dana nakon događaja.

- Pitao me kako je Meriem i molio me da joj se ispričam u njegovo ime. Kasnije me zvao i pitao jesam li to učinio, ali nisam, s obzirom da je Meriem zbog svega bila izbezumljena - pričao je svjedok u četvrtak na sudu. Kulišekova obrana i dalje se temelji na neubrojivosti. Već je tri puta vještačen, te proglašen uračunljivim. Svjedočila je i psihijatrica koja je sudjelovala u Kulišekovom liječenju, a prema njezinim riječima, Dino je patio od akutnog psihotičnog poremećaja, za što je primao terapiju.

Kulišekova obrana i dalje inzistira na saslušanju njegovih cimera iz zatvorske ćelije, kao i druge liječnice koja ga je zaprimila. Suđenje za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva nastavit će se u prosincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:29