MISTERIJ

PRIJE 20 DANA PRIJAVIO JE ZA UZNEMIRAVANJE PA JOJ ODUZEO ŽIVOT? Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Zorica Fadiljević (u krugu)
 Srđan Vrančić / CROPIX

Supružnici S. K. (60) i M. K. (62) iz sela Šumeće kod Slavonskog Broda završili su u istražnom zatvoru zbog sumnje da su ubili 47-godišnju Zoricu Fadljević iz Sibinja. Policija i Županijsko državno odvjetništvo sumnjiče ih za ubojstvo, iako tijelo žene za koju drže da je njihova žrtva još nije pronađeno.

Podsjetimo, Zorica Fadljević je nestala 18. studenoga u kasnim poslijepodnevnim satima nakon što se kod bolnice u Slavonskom Brodu sastala s tada nepoznatom ženom.

Mlatila rukama

Kako je za 24 sata izjavio njezin suprug Drago, njih su dvoje taj dan oko 17 sati došli pred bolnicu. Zorica se sastala s tom ženom, a on ih je promatrao iz daljine i vidio da razgovaraju, pri čemu je ta druga žena mlatila rukama. Zatim su njih dvije zajedno otišle pješice prema drugom kraju bolnice. Na početku mu ništa nije bilo sumnjivo, ali je nakon nekog vremena ušao u krug bolnice i tražio suprugu. Nije ju našao ni u bolničkim zgradama, ni u dvorištu. Rekao je da je tako bilo sve do 22 sata kada je zamolio jednog prolaznika da mu posudi mobitel jer on svoj nije ponio. Nazvao je kćer koja mu je rekla da je pokušala dobiti mamu, ali joj se ona ne javlja. Sljedeći dan policiji su prijavili nestanak i ubrzo je počela potraga koja je rezultirala uhićenjem supružnika iz Šumeće.

“Žene su otišle do mjesta gdje ih je u parkiranom vozilu čekao okrivljeni 62-godišnjak. Oboje okrivljenika se zajedno s oštećenicom, a u nakani da je usmrte, vozilom uputilo na neutvrđeno mjesto na kojem su na neutvrđen način usmrtili oštećenicu”, kratko su izvijestili iz Županijskog državnog odvjetništva, ne želeći otkriti više detalja o ovom misterioznom slučaju. Obitelj nestale Zorice pak, razumljivo, zatvorila se za medije.

- Nemamo vam što reći - rekla nam je Zoričina kći Maja.

Policija i HGSS pretražuju sve moguće lokacije na kojima bi mogli pronaći nestalu ženu. Prema našim informacijama, ronioci su pretraživali i korito Save, a potraga je usmjerena i na okolne šume i oranice. Iz policije mole građane da im jave bilo kakvu informaciju koja bi im mogla pomoći. No, pravo je pitanje na temelju čega su istražitelji zaključili da je Zorica ubijena. Prema nekim informacijama, supružnici su navodno priznali kazneno djelo, navodno su pali i na poligrafu, ali ne žele otkriti gdje je Zoričino tijelo. Istražitelji, dakle, imaju zatvoreni krug indicija, a uhićenjem osumnjičenih cilj im je spriječiti eventualno uništavanje dokaza, ali i omogućiti proširenje istrage.

Supružnici su u zatvoru u Požegi. Sa Zoricom su se navodno upoznali tijekom jednog putovanja u Međugorje. M. K., naime, u slobodno vrijeme vozi turističke ture, a na jednoj od njih bila je i Zorica.

Hrpa poziva

U Šumeću, pak, šok i nevjerica. Mještani već danima gledaju kako policija češlja po selu i oko njega. Obitelj uhićenih neugodno se iznenadila kad im je u petak došla policija.

- Nitko nije primijetio da ih nešto muči, da strahuju. Oni su normalno živjeli i obavljali svakodnevne poslove sve do petka kad ih je odvela policija. Kćeri su tek u subotu od policije doznale da njihove roditelje povezuju s nestankom jedne žene. I onda se po medijima počeo povlačiti užas. U petak im je policija cijeli dan roštala kuću. Iznijeli su i neke vreće, a priča se da su u njihovu autu pronađene kapljice krvi. No, oni su nedavno imali svinjokolju, onda su klali i piliće koje su razvozili automobilom, pa s nestrpljenjem iščekujemo rezultate analize - rekao je za Jutarnji list član obitelj uhićenog para.

Nestalu ženu supružnici nisu dovodili kući. Za mještane je bila nepoznanica.

- Koliko znam prema pričama, M. K. je nestalu ženu prije možda 20-ak dana prijavio policiji da ga uznemirava i da ga stalno zove. Ono, baš hrpa poziva i poruka. Jel’ se zaljubila u njega? Ne znam. Možda, jer u njemu nema negative. On je čist pred Bogom i zakonom i vrlo miroljubiv. Nije nikakav agresivac, dok mu žena zna poviknuti i posvađati se da selo ječi. Kćeri su im shrvane, no suglasne su u jednom: ‘Da je netko našu mamu ubio, i mi bismo željele znati istinu. A ako su naši roditelji odgovorni za nestanak te žene, neka i odgovaraju’ - otkriva nam drugi član obitelji uhićenih koji je dodao da se uhićeni M. K. javio obitelji iz zatvora s riječima utjehe: “Ja sam dobro. Sve će biti dobro”.

Prema neslužbenim informacijama, on je tijekom listopada dva puta prijavio Zoricu zbog uznemiravanja, no policijsko postupanje po tim prijavama nije pokazalo elemente ni kaznenog, ni prekršajnog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:21