STRAVIČNO OBITELJSKO NASILJE

'SILOVALI SU ME MUŽ, KUM, NJIHOV PRIJATELJ... BATINE SU BILE SVAKODNEVNE' O zlostavljanju majke progovorio sin (9) koji je sve to godinama gledao

B.Č. je rekla da je pakao počeo kada je rodila dijete...
Ilustracija
 Profimedia, Photononstop

- Silovali su me muž, kum i njihov prijatelj u vikendici. To se dogodilo nakon što sam pobjegla od muža nakon što me istukao. Moje dijete je sve to gledalo - tako je u izjavi za srpski Blic B. Č. iz jednog mjesta u Vojvodini opisala jezive detalje desetogodišnjeg obiteljskog nasilja.

Ona kaže da je njen devetogodišnji sin bio svjedok i njenih brutalnih prebijanja i silovanja, tijekom kojih je njen suprug tvrdio da 'dječak treba vidjeti kako se to radi sa ženama'.

- Batine su bile svakodnevne. Bez razloga me tukao, samo sam ga ponekad pitala za plaću. Cijela njegova obitelj je to znala. Šutjela sam, jer je prijetio da će ubiti i mene i dijete. Udarao me šakama, šutirao, tukao tušem po glavi, sipao mi vruću juhu na glavu, gasio mi čikove po tijelu, svrdlom me bušio po tijelu, razbijao čaše o glavu, stavljao mi ljute paprike u nos - opisuje B. Č. torturu kroz koju je prošla.

Za članove njegove obitelji kaže da su u svemu sudjelovali, jer ju je i pred njima znao svući golu i tući, a oni bi se smijali.

B. Č. nikada nije potražila pomoć liječnika niti prijavila supruga policiji, kako kaže, iz straha.

- U lipnju me prebio, pa sam pobjegla u vikendicu. Tu me prvo on silovao, zatim kum i na kraju njihov prijatelj. Kada su završili, muž me istukao i nabio mi vreću na glavu. Ubacili su me u prtljažnik i doveli kući - priča ona.

O nasilju je nedavno progovorio njen sin, nakon čega je njen otac B. Č. u listopadu pozvao policiju potpuno šokiran. Iako živi u blizini, i nesretni čovjek je prvi put čuo za nasilje koje se događalo.

- Fenom joj je palio oči, čupao kosu, čekićem za meso ju je udarao po licu, šakama u nos, izbio joj zub, htio je izbosti nožem, jela je izmet. Mrzio sam ga i bojao sam ga se - navodi njen sinčić.

Policija je saslušala njezinog supruga i dvojicu njegovih prijatelja nakon prijave za nasilje u obitelji i silovanje, i proslijedila prikupljene informacije tužiteljstvu, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:59