MONSTRUM

SILOVAO SUPRUGU I NJEZINA MALOLJETNOG BRATA PA TRAŽIO KASTRACIJU Osuđeni pedofil iz Zadra koristio djecu i za organiziranu krađu bicikala

 Ronald Gorsic / HANZA MEDIA

Šest godina od odsluženja zatvorske kazne u kaznionici u Gospiću zbog silovanja maloljetnika i supruge tijekom koje je zatražio medicinsku kastraciju kao jedino rješenje za "brisanje" prošlosti i okretanje prema budućnosti u kojoj bi mogao normalno živjeti, 43-godišnjak sa zadarskog područja ponovno se našao na optuženičkoj klupi, piše Zadarski.hr.

Iako već neko vrijeme bez ikakve imovine živi u Austriji gdje, kako je kazao, radi za minimalnu plaću, istragom je utvrđeno da je umiješan u organiziranu krađu bicikala na zadarskom području. Od maloljetnika koji su ih krali, bicikle je navodno otkupljivao, a potom ih preprodavao po većoj cijeni. Optužnicom Općinskog državnog odvjetništva (ODO) tereti se za sveukupno 13 prikrivanja kaznenih djela tijekom 2012. i 2013. godine.

- Ne smatram se krivim - kazao je u četvrtak na Općinskom sudu u Zadru gdje je njegov odvjetnik John Matek zatražio da ga se oslobodi optužbe jer nije mogao znati da su bicikli ukradeni.

- Obrana će dokazati da optuženik nije počinio kaznena djela za koja se tereti. On nije znao, niti je mogao znati da se radilo o ukradenim biciklima. Nije mogao procijeniti da se radi o ukradenim predmetima – kazao je Matek obrazlažući to činjenicom što je 43-godišnjak osoba s psihičkim poteškoćama.

Zbog toga je i zatražio njegovo psihijatrijsko vještačenje o čemu će sudac Ante Bačić odlučiti u nastavku postupka protiv 43-godišnjaka. Tužiteljstvo pak za njega traži bezuvjetnu zatvorsku kaznu navodeći kako je 43-godišnjak sve priznao tijekom prvog ispitivanja što je u suglasnosti s svim ostalim dokazima.

Tijekom izdržavanja zatvorske kazne 43-godišnjak je kastraciju tražio kako bi mogao normalno živjeti, raditi i viđati svog sina koji danas ima 15 godina. Kastracija mu je na koncu odbijena zbog zdravstvenih razloga.

Zbog četiri kaznena djela silovanja, dvije bludne radnje, kao i za podvođenje svoje izvanbračne supruge, na Županijskom sudu u Zadru 2006. godine osuđen je na jedinstvenu zatvorsku kaznu od sedam godina. Četiri kaznena djela, dva silovanja i dvije bludne radnje, počinio je na štetu maloljetne muške osobe, inače supruginog brata. Vezivao ga je konopcem dok ga je silovao i bludničio nad njim, a to se događalo u razdoblju dok je dječak bio u dobi od 15 i pol godina, pa do 16 godina i osam mjeseci.

Njegova izvanbračna supruga, u dobi od 19 godina morala je pružati seksualne usluge muškarcima koje joj je namještao, a optužen je i da je dva puta silovao. Svoju je suprugu podvodio tako da je stavljao oglase na zadarskim oglasnim pločama, u novinama te pod brisače automobila u kojima je nudio "ugodno druženje sa zgodnom i mladom ženom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 11:51