ODREĐEN MU PRITVOR

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO ZAGREBAČKU SREDNJU ŠKOLU Ugledni profesor (62) završio u Remetincu nakon optužbi učenice (16) za bludne radnje

Ilustracija
 iStock, Hanza Media

Samo nekoliko dana nakon što je policija u Osijeku uhitila muškarca zbog sumnji da je seksualno zlostavljao djevojčicu, sličan se slučaj dogodio i u Zagrebu. U zagrebačkom slučaju ne radi o spolnom odnosu, nego o bludnim radnjama, slučaj je zanimljiv jer je osumnjičen srednjoškolski profesor, dok je žrtva navodno njegova 16-godišnja učenica.

O slučaju zbog osjetljive prirode nitko nije službeno izvijestio, no kako neslužbeno doznajemo, 62-godišnji profesor društvenih znanosti jedne zagrebačke gimnazije završio je u subotu u Remetincu zbog optužbi da je pet dana ranije 16-godišnju učenicu, kojoj predaje, pritiskao tijelom te se trljao o nju.

Još su čudnije okolnosti u kojima se to navodno dogodilo. Naime, prema podacima do kojih smo uspjeli doći, profesor i učenica su se u ponedjeljak nakon škole našli u jednoj privatnoj kući, a učenica je poslije prijavila da je profesor u jednom trenutku svojim tijelom pritisnuo njezino te se o nju počeo trljati. Kako je do toga susreta između profesora i učenice došlo te više detalja o cijelom događaju nismo uspjeli doznati, ali policija je na osnovi prijave učenice uhitila profesora te protiv njega nakon preliminarne istrage nadležnome Državnome odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog bludnih radnji.

Tužiteljstvo je prijavu ocijenilo osnovanom te je nakon ispitivanja za profesora zatražen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Sudac istrage ocijenio je zahtjev osnovanim te mu je odredio jednomjesečni pritvor. Osumnjičeni profesor na saslušanju je zanijekao krivnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:57