KRVAVI ADVENT

SPLIĆANIN NA ADVENT U ZAGREBU DOŠAO 'NEPRIKLADNO' ODJEVEN Zbog Hajdukove trenirke maskirani Bad Blue Boysi slomili su mi nos i izbili zub

 Ante Čizmić / HANZA MEDIA

Hajdukova trenirka u subotu je Splićanina u Zagrebu "koštala" batina od kojih je zadobio teške tjelesne ozljede.
Kada je u subotu navečer Dalibor Č. (40) iz Splita s prijateljicom i nećakom otišao na piće na zagrebački Europski trg (ispod katedrale, prema Trgu bana Jelačića, blizu taksi-stajališta), nije ni slutio da će sve završiti šakom u glavu od koje mu je slomljen nos i izbijen zub (jedinica gore). Dalibor je u Zagreb bio došao posjetiti razvikani zagrebački Advent. Kako su na Europskom trgu postavljene popularne "kućice", odlučio je sa svojim društvom popiti koju "rundu", piše Slobodna Dalmacija.

– Pa, došli smo na taj Europski trg u subotu oko 22 sata. Stali smo za jedan stol i naručili piće. Razgovarali smo o svemu i svačemu i nitko nije mogao ni pomisliti da ćemo biti napadnuti. Moj nećak i prijateljica žive u Zagrebu. Ona radi, a on studira. Nikoga ničim nismo izazivali, niti što dobacivali – kazuje nam Dalibor.

Oko 23 sata "kućice" se zatvaraju i više se ne može dobiti piće.

– Ostali smo tu još malo razgovarati i šaliti se, a ni s kim izvan našeg društva nismo imali kontakta. Većina gostiju okolnih "kućica" otišla je na Trg bana Jelačića, a samo nekoliko grupica ostalo je na Europskom trgu – kazuje Dalibor.

No, uskoro, nakon ponoći, na trg dolazi grupica maskiranih mladića i izaziva Dalibora.

– Došlo je njih četiri-pet, bili su maskirani. Imali su marame preko lica, kapuljače na glavi i bili su obučeni u trenirke. Rekli su da su oni BBB i počeli me provocirati. Kako sam ja imao na sebi trenirku Hajduka, to ih je očito "razjarilo". Međutim, nitko nije mogao vidjeti da imam na sebi tu trenirku jer sam poviše nje imao điletin, koji je pokrivao sve oznake. Upravo zbog toga cijelu večer nisam skidao điletin da ne bih koga isprovocirao. Jedino što se vidjelo na trenirci bili su bijeli rukavi i crveno-plave crte na njima. Moja prijateljica je stala između mene i te skupine nasilnika koji su me provocirali. "Šta radiš ovdje, šta provociraš, je li to trenirka Hajduka?" postavljali su mi takva pitanja, a ja sam im pokušao odgovoriti da nikoga ne provociram i da mi to nije namjera. Stalno su vikali: "Skidaj se, da vidimo što ti piše na trenirci", a ja to nisam htio učiniti – govori nam Dalibor.

To njegovo odbijanje izazvalo je kod "loših plavih mladića" još veće "ludilo".

– Došlo je do naguravanja i kada sam vidio da bi moja prijateljica i nećak mogli ni krivi ni dužni biti upleteni u nešto loše, odlučio sam skinuti trenirku. Htio sam ih na taj način zaštititi. Kad sam se počeo skidati, ruke su mi zapele u rukavima i tada me jedna "zagrebačka junačina" udarila šakom u glavu. Osjetio sam strašnu bol, ali sam ostao pribran. Osim toga, te su mi "junačine" uspjele strgnuti majicu iz ruku i tada su pobjegli. Bili su to momčine od po stotinjak kilograma i visine oko dva metra. Ja sam visok 1,87 metara, a oni su svi bili viši od mene – kazuje Dalibor.

Iako je otišao na zagrebačku Hitnu pomoć, Dalibor nije slučaj prijavio policiji u Zagrebu.

– Ne, otišao sam na policiju u Split. Jučer sam cijeli slučaj prijavio u Drugoj policijskoj postaji. U Zagreb nisam išao na policiju jer sam imao osjećaj da bi me ismijali što sam izišao vani u Hajdukovoj trenirci. Ali, ako ja ne mogu u svojoj državi hodati tako odjeven, pitam se kakvo je to društvo. Zbog toga sam cijeli slučaj prijavio u Splitu. Ako žele, mogu oni vidjeti cijeli događaj, jer je taj Europski trg pokriven kamerama. Ne živim u iluziji da će policija otkriti napadače, ali neka se zna što se može dogoditi čovjeku koji nosi "krivu trenirku" u glavnom gradu Hrvatske – zaključuje Dalibor.

Iz policije nam je potvrđeno da je Dalibor cijeli slučaj prijavio i sada će djelatnici Druge policijske postaje proslijediti te informacije svojim kolegama u Zagrebu, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:25