DIVLJAK

STRAVA KOD KOPRIVNICE Pijani mladić pokosio biciklista, ostavio ga da umre: 'Odbačen je na vjetrobransko staklo i krov, a onda je pao na asfalt'

 Nikola Wolf / Podravski list

Biciklist (48) preminuo je rano jutros u bolnici od posljedica prometne nesreće sinoć oko 19.15 sati u Drnju kod Koprivnice. Na njega je neoprezno naletio vozač (28) osobnog automobila, koji je pobjegao s mjesta nesreće.

No, policija mu je vrlo brzo ušla u trag. Ispostavilo se kako je vozilom upravljao "prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,44 promila".

Na neosvijetljeni bicikl i biciklista bez reflektirajućeg prsluka, priopćila je danas koprivnička policija, naletio je "zbog neprilagođene brzine".

Oba vozila kretala su se u istom smjeru, a vozač automobila očito je pokušavao zaobići biciklista na mračnoj cesti.

Nikola Wolf / Podravski list

Nikola Wolf / Podravski list

Policija navodi kako je "biciklist odbačen na vjetrobransko staklo i krov vozila te je pao na asfalt, a vozač je bez zaustavljanja napustio mjesto događaja, no ubrzo je pronađen i uhićen". Biciklist je kasnije podlegao teškim ozljedama u koprivničkoj Općoj bolnici.

Zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći protiv vozača automobila bit će podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Koprivnici, zaključuju u policiji.

Nikola Wolf / Podravski list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:23