STRAVA NA CESTI

SVI DETALJI VOŽNJE IZ PAKLA Putnici su u strahu vrištali, preklinjali ga da se zaustavi, u policijskoj postaji je divljao, ozlijedio je policajca

Ilustracija
 Pixabay

Zbog vožnje iz noće more sa 3,16 promila alkohola u krvi koju je priuštio u nedjelju oko podne putnicima autobusa koji su putovali iz Knina prema Zadru, a onda i jer je u policijskoj postaji nakon što je isključen iz prometa, prijetio smrću policajcima, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 52-godišnjeg vozača autobusa te je ujedno podnesen i prijedlog za njegovim pritvaranjem zbog opasnosti od ponavljanja (ne)djela.

- Koliko trebam platiti da sve to odmah riješim? Jel dovoljno 500 kuna? - pitao je pijani vozač policajca u prostorijama PP Knin. A kad mu je policajac objasnio da je riječ o neplativoj kazni na mjestu događaja te da će biti odveden pred suca, 52-godišnjaku se smračilo. Prišao je policajcu i počeo mahati rukom ne bi li ga šakom udario u glavu. Policajac se izmicao pa ga je nesavjesni vozač autobusa na kraju udario šakom u prsa te mu nanio kontuzije lijeve strane prsnog koša. Kako vozaču to šaketanje nije bilo dostatno, prema policajcu i dalje je nastavio zamahivati ne bi li ga još koji puta udario. Pritom je policijskog službenika cijelo vrijeme vrijeđao pogrdnim imenima da bi u jednom trenutku glasno mu zaprijetio: “Dobro sam te zapamtio. Kad-tad ću te naći i ubiti!”

Ispad u policijskoj postaji zaustavljen je čim su ostali kolege pritekli u pomoć napadnutom policajcu. Nakon što su mu stavljene lisice na ruke, u konačnici je 52-godišnji vozač zaradio tri kaznene prijave. Odgovarat će za obijesnu vožnju u cestovnom prometu, napad na službenu osobu te prijetnje smrću. Ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, mogao bi dobiti i do pet godina zatvora.

A tko zna do kuda bi te kobne nedjelje vozač došao i kakve su sve posljedice mogle uslijediti, da se putnici u njegovom autobusu marke Volvo, dok su se vozili po državnoj cesti D-1 kroz Žagrović nisu prenerazili vidjevši kako u pola bijela dana, krivuda prometnom dionicom.

Šibensko tužiteljstvo sumnja da je vozač nekoliko puta iz svoje prometne trake prelazio autobusom na suprotnu prometnu traku te se vraćao natrag. Kad su putnici autobusa počeli vrištati pritom tražeći da zaustavi autobus i otvori vrata, vozač im je uslišio vapaje tek nakon dva kilometra. Ujedno su putnici alarmirali 112, a četvero njih je uslijed takve divljačke vožnje doživjelo akutni stres.

Policiji nije dugo trebalo da lociraju vozača čiji, pak, poslodavac, inače autoprijevoznička tvrtka iz Zagreba, nije željela komentirati slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:06