POKOPANA NESRETNA DJEVOJKA

OKRUTNO UBOJSTVO U SLAVONIJI Policajci su ubojicu (23) uhitili u kući dok je bio za kompjuterom, curu (17) likvidirao nakon što ga je ostavila...

 Vlado Kos / HANZA MEDIA

Ljubomora, odnosno činjenica da ga je djevojka odlučila ostaviti motiv su ubojstva 17-godišnje A. B. iz Ordanja kod Koške za koje policija sumnjiči M. Š. (23) iz Našica, mladića s kojim je bila u vezi unazad dva mjeseca. Tinejdžerica koja je u nedjelju navečer usmrćena s više uboda nožem u predjelu prsa i vrata, pokopana je u srijedu u 14 sati na mjesnom groblju u Koškoj.

U isto vrijeme, M. Š. nalazio se u prostorijama PU osječko-baranjske gdje je čekao odlazak na istražno ročište na Županijskom sudu u Osijeku koje je bilo zakazano za 15.30 sati. Prethodno je, pak, oko 11 sati 23-godišnjak iz Našica policijskim vozilom dovezen u zgradu Županijskog državnog odvjetništva, gdje ga je trebao saslušati predstavnik tužiteljstva na temelju kaznene prijave za teško ubojstvo koju je protiv njega podigla policija.

- Saslušanje u Državnom odvjetništvu trajalo je vrlo kratko, s obzirom na to da se osumnjičenik branio šutnjom - doznali smo od izvora bliskog istrazi.

Takvo ponašanje M. Š. potpuno je u suprotnosti s onime što se prethodnih 40 sati događalo u prostorijama policije gdje je nad njime obavljano kriminalističko istraživanje. On je tamo, naime, prema našim informacijama priznao kazneno djelo koje mu je policija stavila na teret te iznio i niz detalja o tome što se događalo kobne noći, odnosno što je prethodilo stravičnom činu kojim je zauvijek ugašen život mlade, skromne tinejdžerice o kojoj su njezini prijatelji i poznanici imali samo riječi hvale. Međutim, s obzirom da njegov iskaz u policiji , prema njegovim riječima navodno nije bio sniman, M. Š. se na saslušanju u Državnom odvjetništvu, prema našim informacijama, branio šutnjom. Točnost ove informacije pokušali smo provjeriti i kod njegova odvjetnika dodijeljenog mu po službenoj dužnosti Domagoja Rešetara, ali on nam to nije mogao potvrditi.

- U ovom trenutku radi se o tajnom postupku, pa ne mogu govoriti o detaljima, a to uključuje i vaše pitanje o tome je li se branio šutnjom ili ne - kratko je rekao Rešetar.

predložio joj sastanak Podsjetimo, A. B. usmrćena je u nedjelju nešto poslije 20 sati kod zgrade željezničke postaje u Koškoj gdje se sastala s osumnjičenim M. Š. s kojim je unazad dva mjeseca bila u vezi. Na sastanak s njim stigla je biciklom iz obližnjeg Ordanja, a mjesto sastanka predložio je mladić. Nakon što su se susreli između njih je izbila svađa koja je rezultirala okrutnim ubojstvom, a policija je izvijestila da je motiv najvjerojatnije ljubomora. U međuvremenu se doznalo da ga je djevojka odlučila ostaviti, s čime se on nije mogao i želio pomiriti.

Ubijena djevojka navodno je zadobila desetak ubodnih i reznih rana u predjelu prsa i vrata, nakon čega se napadač okrenuo i otišao ostavivši je tako ozlijeđenu. Potom je sjeo u prvi vlak kojim se odvezao prema Našicama i otišao kući. Djevojka je za to vrijeme navodno još bila živa te se nekako uspjela dovući do zgrade skladišta gdje je ubrzo izdahnula. Pronađena je sljedećeg jutra u sjedećem položaju oslonjena na zid. Policija je već popodne pozvonila na vrata osumnjičenoga kojega su u ponedjeljak navečer i priveli zbog sumnje da je on počinitelj. Sudac istrage ga je pritvorio na mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i teških okolnosti kaznenog djela..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:37