HARAO PO ZAPREŠIĆU

TKO JE BLUDNIK KOJI JE POLA GODINE HVATAO ŽENE I CURICE ZA GRUDI, STRAŽNJICU I SPOLNI ORGAN Svi su ostali u šoku kada su shvatili da je to on

Ilustracija
 Foto: iStock/Getty

Mladić s područja Zaprešića, građevinski radnik s prilično stabilnim socijalnim backgroundom, uhićen je u subotu zbog sumnje da je poput pravoga serijskog seksualnog manijaka posljednjih pola godine na ulicama Zaprešića uhodio djevojke i djevojčice. Sumnja se da ih je napadao tako što ih je hvatao za grudi, stražnjicu i spolni organ, nakon čega bi pobjegao.

Napadao po mraku

Zagrebačka je policija jučer šturo izvijestila o dovršetku kriminalističke obrade, navodeći kako je osumnjičenik poslije priveden pritvorskom nadzorniku.

Kako smo neslužbeno doznali, uhićeni je I. Š. (30) iz Zaprešića, a policija ga je pokušala identificirati sedam mjeseci. U tom je razdoblju 18 djevojaka i djevojčica s područja Zaprešića prijavilo da u njihovu gradu manijak po mraku skače na osobe ženskog spola.

Od 18 napadnutih djevojaka i djevojčica, osam je maloljetnih, a neke od njih su mlađe d 15 godina. Premda je napadnutih maloljetnica i djevojaka 18, točna je, kako smo provjerili, i informacija da se I. Š. na teret stavlja 19 napada jer je jednu od maloljetnica u sedam mjeseci napao dva puta. Je li riječ o pukoj slučajnosti ili je, pak, I. Š. namjerno istu djevojku baš ciljao dva puta, nismo uspjeli doznati.

Policajci su nakon uhićenja otkrili kako bi I. Š., kada bi osjetio jak seksualni poriv, jednostavno sjeo u svoj automobil te bi se, uglavnom navečer, vozio ulicama Zaprešića dok ne bi uočio neku djevojku koja mu se sviđala. Zatim bi parkirao automobil i nastavio je pratiti pješice, a kada bi se u jednom trenutku zatekli sami, napao bi je i hvatao za intimna mjesta te zatim pobjegao. Policija je napadača uspjela identificirati marljivo skupljajući pola godine snimke s nadzornih kamera, a na kraju su ga na snimkama prepoznali po odjeći.

Dugo u vezi

Budući da I. Š. ima stabilnu dugogodišnju vezu s jednom djevojkom i živi u kući sa svojim roditeljima, i policajce i napadačevu obitelj šokiralo je da je pao zbog seksualnih delikata, nitko od njih nije niti sumnjao da postoji i njegova mračna strana. I. Š. nikad prije nije imao problema sa zakonom. Na ispitivanju u policiji priznao je sva djela, a objašnjenje za svoje ponašanje nije imao, nego se kajao i tvrdio da se radilo o nagonu. Zbog opasnosti od ponavljanja djela Županijski sud u Velikoj Gorici odredio mu je pritvor, a tužiteljstvo će zatražiti i psihijatrijsko vještačenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:18