SMRT U VODI

TRAGEDIJA NA JARUNU Na malom jezeru utopio se muškarac, doktori su ga oživljavali sat vremena, ali bez uspjeha

Ilustracija
 Ronald Goršić / CROPIX

Na malom jarunskom jezeru u subotu se utopio muškarac kojeg liječnici Hitne medicinske pomoći unatoč jednosatnom pokušaju oživljavanja nisu uspjeli spasiti. Zagrebačka policija dojavu da je iz jezera izvučen muškarac dobila je oko 11 sati.

Tijelo utopljenika, čija dob nije bila poznata u trenutku zaključenja ovog teksta prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje će se ustanoviti uzrok smrti, a policija je obavila očevid.

Ovo je već drugi slučaj utapljanja na Jarunu u razmaku od 10 dana. U srijedu 12. srpnja oko 16.30 izvučeno beživotno tijelo muškarca koji se utopio u jezeru.

Liječnici ovih dana upozoravaju da visoke vrućine mogu biti pogubne za kupače, a pogotovo na jezerima i rijekama zbog razlike u temperaturi zraka i vode, opasnih virova te šoka za organizam prilikom ulaska u vodu, a posebno kod osoba koje boluju od nekih bolesti ili su konzumirale alkohol ili su pak slabi plivači pa ih uhvati panika, što nažalost može završiti tragično po njih.

Na jarunskom jezeru organizirana je spasilačka služba i postoje upozorenja, no nažalost svake godine nekoliko se osoba utopi zbog zanemarivanja upozorenja, nepridržavanja savjeta liječnika tako da tragedije poput današnje nisu rijetkost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:02