VIJEST KOJA JE ŠOKIRALA KARLOVČANE

TRAGIČNA POVIJEST OBITELJI CVETKOVIĆ Kako je jedne pijane noći predsjednik bridž kluba ubio svog velikog prijatelja, oca Zvezdana i Bore Cvetkovića

Boro i Zvjezdan Cvetković
 Arhiva / HANZA MEDIA

Bivši nogometaš Dinama Zvjezdan Cvetković (57) nađen je mrtav u ponedjeljak oko 8 sati u garaži na Kostanjevcu na području Maksimira, gdje je i živio. Policija je obavila očevid, a nakon toga je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta na Šalati gdje će se obdukcijom ustanoviti uzrok smrti.

Zvonka Cvetkovića, oca Zvjezdana i Borislava, u dobi od 67 godina u večernjim satima subote 29. prosinca 2001. godine ubio je njegov dugogodišnji prijatelj Juraj Lakota u ilegalnom ugostiteljskom objektu "Bunker" u karlovačkoj četvrti Banija.

Obojica su bili strastveni ljubitelji kartaških igara, ubojica Lakota bio je u to vrijeme čak i predsjednik karlovačkog bridž kluba, te su kartali za novac. Kobnom trenutku prethodila je pijana svađa zbog kartaških dugova, Cvetkoviću je Lakota dugovao neki novac te ga je u naletu bijesa Cvetković udario, a ovaj je na njega potegao džepni nož. Ubo ga je u prsa i zarezao po vratu.

Zvonku nije pomogla ni brza intervencija Hitne službe te je iskrvario na putu do bolnice. Ovaj tragični događaj prilično je šokirao Karlovčane, pogotovo zato što su ubojica i njegova žrtva bili gotovo nerazdvojni prijatelji i kartaški partneri. Gotovo da nije bilo dana da nisu skupa sjeli za "zeleni stol".

Vijest o obračunu stigla je u Dinamo, pa tako odmah i do Zvonkova sina Zvjezdana koji je iz Zagreba pojurio za Karlovac, no, do dolaska do Opće bolnice njegov je otac preminuo. Sinovi Zvjezdan i Boro bili su u prisnoj vezi sa svojim roditeljima Zvonkom i Koviljkom u rodnom Karlovcu, iako su ih životni i sportski putevi odveli u Zagreb, odnosno Beograd.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 08:22